Frakus Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Tytuł: KRASNOLUDERSKIE BOJE Gatunek: strategia turowa Opis: Krasnoluderskie Boje pozwalają na rozgrywkę nawet 4 graczy. W grze mamy możliwość wyboru jednej z 4 ras z których każda posiada unikalne jednostki i surowce. Dodatkowo możemy najmować najemników. W bitwie sterowanie oddziałami odbywa się jednocześnie przez obu graczy przy pomocy klawiatury. Celem bitwy jest zabicie bohatera albo wszystkich oddziałów(jeszcze nie postanowiłem). Celem gry jest zajęcie wszystkich miast na mapie. Autorzy: Programowanie: JA Fabuła: JA Grafika: JA Muzyka: FREEWARE Screeny: Screny z gry: Menu główne: http://img355.imageshack.us/img355/4545/scrmenu.jpg Menu wybory mapy: http://img257.imageshack.us/img257/3153/scrmenu2.jpg Wymiana jednostek między oddziałami: http://img530.imageshack.us/img530/3406/gra1q.jpg Opcje miasta: http://img230.imageshack.us/img230/8699/gra2u.jpg Najmowanie troli: http://img229.imageshack.us/img229/7788/gra3.jpg I BITWA: http://img41.imageshack.us/img41/6162/bitwa1.jpg A OTO DEMO SZUKAJCIE BUGÓW I KOMENTUJCIE. http://www.maxupload.eu/pl/24631 STEROWANIE: W bitwie -> do ustawienia w opcjach F2 Na mapie ->strzałkami poruszamy oddziałami, w,a,s,d do ekranu, spacja koniec tury, a reszta to myszką NIEWIELKA POMOC W OPANOWANIU BITWY: http://img231.imageshack.us/img231/8692/pomocd.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Ciężko oceniać po screenach z menu :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Podoba mi się :) Ładna grafika, mam nadzieję, że gameplay będzie równie dobry. Może wsadziłbyś jakieś demko albo cuś ?? 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frakus Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Nie ma potrzeby dema, gra jest naprawdę prawie skończona muszę ją tylko potestować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Egzekutor Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Czasami jest potrzeba dema :) Użytkownicy też powinni coś zasugerować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frakus Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 W sumie masz racje zależy mi na opiniach. Jeśli ktoś chce demo niech napisze to jutro postaram się wrzucić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Japanstache Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Gra o krasnoludach? JA CHCĘ JUŻ DZISIAJ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Grafika taka dziwaczna, ale ok. Jeśli gameplay będzie ok to gra będzie bardzo dobra. Ale poczekam na demo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Tylko coś mi się nie wydaje że to ty robiłeś grafikę z menu :P Dobra nie czepiam się już. Nazwę może troche zmień bo dziwacznie brzmi. Ogólnie dobry koncept na grę bo też takie lubię. I też przykładam się do zrobienia dema Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frakus Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 DEMO powinno być za kilka godzin jak się uda. Jedna mapa orki vs krasnoludy. Co do nazwy to była nazwa robocza, bo fabuła nawet nie skupia się na krasnoludach za bardzo wiem, że dziwna bo nie ma KRASNOLUDERSÓW tylko KRASNOLUDY. Krasnolud z menu oczywiście z neta jest wystarczy wpisać w Google grafika ale reszta to już moja robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 zrób wybór co trzeba zrobić aby wygrać, tylko nie pasuje mi to: Celem bitwy jest zabicie bohatera albo wszystkich oddziałów(jeszcze nie postanowiłem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Może zamiast decydować się na jedną zrób różne tryby gry. Bitwa: wyrżnij oddziały, zamach: zabij bohatera czy sth :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frakus Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 W DEMIE zrobiłem, że bohatera, ale chyba zmienię potem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 30mb? :o Sciagam, zobaczymy. Ocenie w edicie ;) EDIT: Nie wiem o co chodzi :( Niby fajnie wyglada, ale intuicyjne to to nie jest :/ Narazie powstrzymam sie z ocena. A Ty pracuj dalej, zeby gralo sie przyjemniej. Bo zapowiada sie niezle. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Osiem dobrze radzi, zrób tryby: 'Zamach' - zabij jednego bohatera i ucieknij tak żeby cię nie złapali 'Ryzykant' - zniszcz cały oddział 'Szpieg' - wykradnij materiały 'Terrorysta' - zależnie od poziomu zabij ustaloną ilość gostków Wybór byłby w menu(takie okienko by się uruchamiało na przykład) Pozdro ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Bez przesady, to jednak strategia nie skradanka :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frakus Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Chyba najlepiej będzie jak najpierw zagracie wtedy można się wypowiadać. Czy ktoś ma już demo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osiem Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Ja zagrałem, ale nie mogę się kompletnie zorientować o co chodzi, a podczas walki dużo czasu zajęło mi opanowanie poruszania się :O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 UP@ ja tak samo Ale gierka wygląda całkiem nie źle jednak to sterowanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Kurde! Niezła gra! Jesteś nowy i już taka gra... nieźle 4/5 :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Nowy != noob Mógł pracować z GMem bez rejestrowania się tutaj przecież Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frakus Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Przecież konto mam od dawna tylko się nie udzielałem. Zobaczcie sobie datę rejestracji. Nie mówiąc o tym, że prędzej byłem stałym gościem. Wolałbym jednak komentarzy i uwag do gry, a nie do mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tasak Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 A mi blad wyskakuje po wcisnieciu nowa gra i sie wylancza gra ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frakus Opublikowano 1 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 Jaki błąd?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekk1410 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 TAKI BŁĄD ! PIERWSZY: PO CZYM WYSKOCZYŁO TO (JESZCZE TAK SZYBKO GRY NIE WYGRAŁEM) W OGÓLE OD KIEDY SIĘ PISZE "ZWYCIĘZTWO" I TO: NO COMMENT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frakus Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...7b0a49610d.html WYBIERZ NOWA GRA A NIE WCZYTAJ. JAK CHCESZ WCZYTAĆ TO MUSISZ WYBRAĆ JAKIŚ ZAPIS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frakus Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d703cda22da56502.html TU TO MUSISZ WYBRAĆ JAKĄŚ BITWĘ NAJPIERW PO TO JEST TA MAPA. KLIKNIJ TE MIECZE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximal Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Frakus i tomekk1410 dostają po warnie. Ten pierwszy pan jeszcze bonusowego za double posta. Opamiętajcie się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muuuuczek567 Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Można uniknąć takich akcji, np. 15 minut temu zrobiłem w mojej grze taki kod: GML var loader; loader = get_string("Wczytaj gre o nazwie:","") if(file_exists(loader)) { game_load(loader) show_message("Wczytywanie powiodlo się.") } else show_message("Wczytywanie nie powiodlo się.") Wstaw go w evencie, gdzie wczytujesz grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Frakus Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Przecież wiem że tak można ale to tylko niedokończone Demo i nie musi tam być takiego czegoś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi