Bartek (Kamrat) Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 Witam. Ostatnio podczas tworzenia programiku do gier wpadłem na pomysł zrobienia przygodówki. Pomysł wpadł, nie wyleciał i zabieram się do pracy. Tzn. już się zabrałem :) Akcja gry Sanktuarium (tytuł gry) rozgrywa się w zakładzie dla psychicznie chorych <_< Fabuła lekko zainspirowana filmem "Lot nad kukłczym gniazdem" (jeden z moich ulubionych filmów), przez ten zakład. A reszta to to, że któregoś dnia zaczynają się dziać dziwne rzeczy w zakładzie. Giną w tajemniczych okolicznościach i bez śladu pacjenci, lekko zdenerwowane zachowanie pracowników itp. Główny bohater, nr 0164 :P próbuje rozwikłać sprawę. { Informuje, że bohater trafił do zakładu za brutalne morderstwa - ale od więzienia wymigał się chorobą psychiczną -.-' } Różni chorzy pacjenci, stary zakład i tym podobne rzeczy mogą sprawić (mogą! Nie jestem pewien czy mi wyjdzie :P) że klimat będzie specyficzny (a la "Lot nad..."). Całą gre tworze w Adventure Game Studio, z własną grafą i "psychiczną" muzyką ;) Kiedy screeny, demo? Demo za jakiś czas, a screen najwcześniej jutro, a najpóźniej we wtorek. Tak więc spoko :) Czy będzie to hit lub shit, przekonamy się niedłguo. Piszcie co sądzicie o projekcie itp. Pozdro! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 Pomysł : TAK ale ja chce zobaczyć jakieś screeny lub demko :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 Eeee... Sory, Pietrus ale była juz gra Sanctuary, która też była o zakładzie psychiatrycznym... >> Wiem bo przeszedłem ja bodajże 2 razy. Fabuła zresztą identyczna, o ginących ludziach... Może coś nowego ? ><' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 11 Czerwca 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 A ja napisze tylko jedno, mam nadzieje, ze Pietrusie nie wymiekniesz z tym programikiem do tworzenia gierek, bo jak mi sie skonczy sesja egzaminacyjna (oby szczesliwie) to bedziesz niezlym motywatorem w postaci konkurencji. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 pomysł nawet nawet, screeny zapowiadasz na jutro to coś może z tego będzie, chociaz z drugiej strony , tyle już nam zapowiadałeś gier że najprawdopodobniej tej też nie zrobisz. PS Miło mi że po części wzorujesz się na moim LOT (leader of trible) :D klimat będzie specyficzny (a la "Lot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 bigshark: a ty coś zrobiłeś że tak marudzisz ?? No no trochę mi zawiało tutaj grą "Sanitarium", zapowiada się ciekawie i mam nadzieję że coś z tego wyjdzie. Powodzenia. PS. Czekam na screeny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 11 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 Eeee... Sory, Pietrus ale była juz gra Sanctuary, która też była o zakładzie psychiatrycznym... >> Wiem bo przeszedłem ja bodajże 2 razy. Fabuła zresztą identyczna, o ginących ludziach... Może coś nowego ? ><' Taka gra już była? :boxed: Niewiedziałem, znalełem tylko Sanitarium <_< No cóż, tak więc zmiana tytułu, ale fabuła bez zmian (ginący pacjenci to tylko początek) :) Tytuł... Eee... Narazie nie mam pomysłu. ja napisze tylko jedno, mam nadzieje, ze Pietrusie nie wymiekniesz z tym programikiem do tworzenia gierek, bo jak mi sie skonczy sesja egzaminacyjna (oby szczesliwie) to bedziesz niezlym motywatorem w postaci konkurencji. :D O nie... Co złego to nie ja :P Z programem tak szybko nie wymiękne (nie ma grafy, nie ma problemu!) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 11 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 Taka gra już była? Była, Była ;] Tyle że w odróżnieniu od Sanitarium, ta była jakby... Rpgową Platformówką ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 11 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2005 :D Czyli jestem spokojny. Tylko zmiana tytułu i gotowy do pracy. Od nowa całe logo musze robić... A takie piękne było :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2005 To może zmień nazwę na Lubliniec Strike. PS. Fabuła strasznie przypomina projekt nieistniejącego już teamu Magic Soft o nazwie Psychol: Dziecko Zła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 12 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2005 :sp_ike: No to, kurka jestem mało oryginalny :] Ale jak mówie - ginący pacjenci itp. to dopiero początek... Potem zaczyna się horror... Powiem, że będzie coś o dziwnej sekcie =] EDIT: Zamiana tytułu na Nowhere ;) Prosiłbym o zamine nazwy tematu na Nowhere :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyhu1111 Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 No nawet nawet ten pomysł . Ale misie to jakośnie widzi :huh: bo nie lobie horrorów :( ale rub B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 A umiesz chociaż napisać jednego posta bez błędów? Pozatym nazwa mi się nie widzi. Nowhere jakoś nie pasuje do psychiatryka. Może jakieś Psychocombat lub coś w tym stylu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 Pozatym nazwa mi się nie widzi. Nowhere jakoś nie pasuje do psychiatryka. Może jakieś Psychocombat lub coś w tym stylu. Psychic-Doom już jest to może Everdie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 13 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 Ale misie ) Jakie misie? :lol: [joke] A nazwa - Psychocombat? To nie będzie strzelanka, tylko przygodówka <_< Więc Psychocombat trochę niepasuje. Nowhere zostaje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 Mamrot, co ty bredzisz :P Nawet do gry akcji nazwa 'Psychocombat' nie pasuje - jest poprostu lipna i tyle. Nowhere za to ma to coś :). Gdyby to nie miało być horrorzaste, to możnaby dać tytuł "Adventures in Schizoland" :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 6 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 OK, czas odświerzyć temat, bo nad grą zaczeły się ponownie prace :P Po pierwsze nazwa gry - Nowhere. I prosiłbym o zmiane nazwy tematu z Sanktuarium na Nowhere :crying: Po drugie - silnik dalej ten sam, robie w Adventure Game Studio. Po trzecie - zmiana fabuły :twisted: Akcja już się nie dzieje w zakładzie psychiatrycznym tylko... w San Francisco. Akcja dzieje się w normalnym SF oraz w alternatywnym SF. W tym drugim dojdzie pare budynków np. szkoła (w której toczy się większość gry). Do nomralnego miasta powrócimy tylko 2 razy i to moge narazie zdradzić :o Gra będzie typową przygodówką, czyli bez zbędnego strzelania i zabijania :angry: Będzie dużo tajemnic, zagadek - wkońcu do tego projektu potrzebne były mi materiały których szukałem (tzn. nie ja ale dobrzy ludzie tacy jak Tymek i Krychu90 :P). Klimatem będzie przypominać gre Silent Hill :mellow: Kiedy screeny lub demko? Niewiem :crying: Poprostu jestem aktualnie nad tworzeniem postaci (i animacji... brrr). Gdy stworze postać to będzie już łatwiej. Backgroundy jako pomieszczenia (AGS rulez!), teksty, rozmowy, przedmioty, zagadki i viola! Gra gotowa! A premiere przewiduje na sierpień :P Piszcie co sądzicie, czy fabuła będzie jako-tako lepsza itp. Aha i potrzebuje pomocy - imię głównego bohatera. Imię i nazwisko. Po angielsku. Tylko takie zwyczajne... Z góry dzięki za propozycje :crying: Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 Eee, to może dam ci dwie propozycje: Ian Smith (po polsku - Jan Kowalski) Bill Baker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 A guzik prawda, panie Mamrocie :P Ian wcale nie ma tak duzo wspolnego z polskim Janem. Do Jana blizej Johnowi :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 Co do imienia i nazwiska to do tych klimatów pasuje również Chris Redfield. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 Ehh trzeba pamiętać że w grze może pojawić się dużo postaci więc nazwa głównej postaci musi się troszke wyróżniać ale nie za bardzo np. - Marcus Romblewsky - John Butcher - David Dawidinho - Mark Looser Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 6 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 Chris Redfield - baradzo dobre, takie zwyczajne :P Jeżeli nie pojawi się nic lepszego - biorę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 - David Dawidinho Hehe, to nie długo odmień jeszcze swoją ksywkę w imieniu np. David Sharkest :P Ale może też te propozycje Ci się spodobają xD (tylko się nie obraźcie za niektóre xD ): Mark Fireman Thomas Marmotte Peter Pieteres Timon Bareller David Beaverin Cristopher Ortographer (najłatwiej zawsze jest przerobić czyjegoś nicka na imię do gier, a jak gra będzie publikowana na GMCLAN, to mimo iż jest poważna to można trochę tak przerobić nicka lub trochę jego zparodiować, trochę humoru jeszcze nikomu nie zaszkodziło). EDIT: A teraz koniec żartów xD . Mój props: James Castaway. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 Timon? Jak juz to Timothy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 Hehe, Pietrkowi już proponowałem Timothy ale mu nie pasowało :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 6 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 Ok... Nikt nie przebił Vardiego :P Chris Redfield to główny bohater! Dzięki za pomoc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 6 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 Timon? Jak juz to Timothy tongue2.gif Wiem, że Timothy, ale chciałem żeby było trochę śmieszniej :P (i tak to były tylko żarty xD ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 6 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2005 (edytowane) W grze nie będzie żadnych śmiesznych imion lub czegoś podobnego :[ Jak już to jakieś trudne do odkrycia pomieszczenia, albo jakieś easter eggi :P PS. Dzięki za zmiane tematu! :D Newsy! James Castaway i Chris Redfield to będą postacie! Chris Redfield to postań główna, natomiast James Castaway to będzie drugoplanowa postać :) Wielkie dzięki za pomoc :P Ok, troche faktów. Już prawie kończe animacje Chris'a :D Jak tylko to skończe, przechodze do James'a i potem pierwsza lokacja i screen! :D Aha, i jeszcze jedno - gra będzie w stylu starych, dobrych przygodówek LucasArtu, tzn. styl gry, grafika będzie ładniejsza :P Więc jest jako-tako na co czekać :) Pozdro! Edytowane 8 Lipca 2005 przez Pietrus_paN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 15 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 Macie tutaj screen z menu głównego :P Screen! Rozdzielczość gry będzie równa 640x480 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 15 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2005 Ekhm..."Wczyta..." literówka? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi