bartekozaur Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Ma taki jeden problem jak zrobić by jak myszka ,, wyszła '' poza ekran to kamera za nią też ,, poszła "" <_< Zrobiłem już inną niż jest tam na początku (ta biała strzałka) myszą. :D PS Do tej myszki użyłem takiego kodu : window_set_cursor(cr_none); cursor_sprite=sprite0; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uzjel Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 GML if (mouse_x > view_xview[0]+638 && view_xview[0]+640 < room_width-3) view_xview[0] += 10; if (mouse_x < view_xview[0]+2 && view_xview[0] > 0) view_xview[0] -= 10; if (mouse_y > view_yview[0]+478 && view_yview[0]+768 < room_height-3) view_yview[0] += 10; if (mouse_y < view_yview[0]+2 && view_yview[0] > 0) view_yview[0] -= 10; Zakładając że view ma 640x480 O to chodziło ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekozaur Opublikowano 1 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 nie wiem za bardzo o co w tym kodzie chodzi, byś mógł zrobc do tego kodu jakiś prosty opis :crying: :crying: :( :( :unsure: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 GML if (mouse_x > view_xview[0]+638 && view_xview[0]+640 < room_width-3) //Jeśli kursor znajduje przy prawej krawędzi okna view_xview[0] += 10; //Przesuń widok o 10 pikseli w prawo if (mouse_x < view_xview[0]+2 && view_xview[0] > 0) //Jeśli kursor znajduje przy lewej krawędzi okna view_xview[0] -= 10; // Przesuń widok o 10 pikseli w lewo if (mouse_y > view_yview[0]+478 && view_yview[0]+768 < room_height-3) //Jeśli kursor znajduje przy dolnej krawędzi okna view_yview[0] += 10; // Przesuń widok o 10 pikseli w dół if (mouse_y < view_yview[0]+2 && view_yview[0] > 0) //Jeśli kursor znajduje przy górnej krawędzi okna view_yview[0] -= 10; // Przesuń widok o 10 pikseli w górę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekozaur Opublikowano 4 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2008 Ooo!! Serdeczne dzięki o to właśnie mi chodziło. :thumbsup: :) :D Jeszcze raz dzięki bardzo mi pomogłeś :D :thumbsup: :twisted: :D :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi