bigshark Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 Najpierw był dobry pomysł...... potem rozpeczecie pracy nad grą.... potem Rozczarowanie niskim FPSem.... To wszystko bylo dosc dawno gdyz LoTem nie zajmuje sie od jakiegos czasu. Poprostu: ciężko jest tworzyc gre , nie testując jej, a jak chce testowac to FPS niski nieraz jest tragiczny nawet 15 FPS :blink: a to i tak przy małej planszy , plansza właśściwa miala byc dużo większa. Mgła wojny wiele nie pomagała a tylko psuja grafe wiec zrezygnowalem. Podobno ze w GM 6.1 gry 3D chodzą szybciej , ale klucza nie mam i nic z tego. No dobra powiem o czym jest gra: Jest to nietypowa strategia w 3D w ktorej sterujemy klawiaturom , wodzem plemiona i wydajemy rozkazy naszym poddanym , nasz wodz ma takie potrzeby jak głód i senność, ktore nalezy uzupelnmiac. Mozemy takze sami cos robic . np. przy pomocy naszej włóczni upolować słonia. Czas gry to prehistoria. cała grafa w kodzie robiona, wogule w tej wersji głównie skupilem sie na grafice zeby byla w miare ładna Prosze ocenić wersje 0.2 a ci co chcieli by kończyć LOTa niech napiszą, byc moze ze komus oddam projekt. Oto screeny z gry: screen pierwszy Screen drugi Screen trzeci Ostatni screen Ps. Lot to skrot od leader of trible i nie jest w zadnym wypadku zwionzana z lotnictwem zapomnialem dac download, no to macie go tutaj prosze bardzo:Leader of trible 3D aha ostatnie: Buduje sie cyframi 1 i 2 jest to w info ale niektorzy nie czytają i jeszcze jedno ustawnienie kamerki zmienia sie HOME DELETE PAGE DOWN I END Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 No niewiem, niewiem... Giera bardzo, ale to bardzo średnia <_< Ciekawy pomysł... Powiem jedno - tworzenie grafiki w kodzie ci wychodzi całkiem dobrze, ale taką grafiką w świecie nie zasłyniesz. Doceniam pracę włożoną w grafikę i gratuluje ale to nie jest to... A rozgrywka? Nudna troche. Ludek chodzi za wolno. Ciężko wydawać rozkazy - trzeba podejść do kolesia i wcisnąć klawisz <_< Coś podobnego było w Black & White ale tam się sterowało myszką - i tak byłoby wygodniej i w LOT. O grafice mówiłem... Muza! Rewelka to jest ta muza w menu głównym ;) No i to właściwie wsio... Pogratulować mogę grafiki 3D napisanej w kodzie GM''a. No i w ogóle pomysł. Ale wykonanie pomysłu co najwyżej średnie. Teraz ocena! :P Grafika: 5+/6 Muzyka: 6/6! :P Grywalność: 1+/6 Powodzenia w tworzeniu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 3 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 NO tak wlasciwie to sie zgadzam z tobom pietrus bo chcialem zrobic tylko dobrą grafe , a wlasciwie to w tej wersji nic nie ma, no bo nie ma zadnej okreslonej misji ani zadania, no ale nie da rady zrobic zlozonej misji no bo malutki FPS u mnie 15 i jak dam wikszom mape to ojojojo nie da sie grac, dlatego chce oddac to komus kto ma lepszy komp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzyhu1111 Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 ja tam nigdy tego nie sciongne :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 Mi FPS sięga nawet 42 ;) A co do gry, jestem mile zaskoczony z tego co zrobiłeś ! Gra jest fajna choć ma kilka bugów ;) Muzyczka super :] A creditsy mnie rozwaliły :lol2: Grafika jak na miare GMa to jest niezła, wydawanie poleceń też ciekawe :D I niezgadzam się z Pietrusem, sterowanie jest wygodne. Tylko ja bym zrobił z wydawaniem poleceń troche inaczej, ale to już inna bajka ;) Zrób jeszcze komende "Odsuń się" bo czasami robole blokują przejście ;) Moja ocena : Grafika: 6/6 Muzyka: 5/6 Grywalność: 4/6 Słoń: 6/6 ;) EDIT Mogłeś mówić wcześniej jak sie zmienia położenie kamerki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 3 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 Słoń: 6/6 :lol2: 40 minut go robiłem to nie mogło być inaczej, podczas robienia teog perfekcyjnego słonia krzychu1111 pobieral nauke modelowania w codzie w gm Z tą grywalnośćią to troszke przesadziles, no ale w sumjie jak jest wiekszy FPS to sie lepiej gra bo ten ludź nie chodzi tak mozolnie. Dzieki za dobrą ocene Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 A ja sie tylko zapytam co ma znaczyć słowo "trible" :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 Pomyśl co znaczy "Leader of" a potem się zastanów co oznacza "trible" :P Pewnie nazwa plemienia albo rasy tych stworków :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 3 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 No tak, to jest nazwa plemienia a wziela sie ona od słowa plemię czyli Tribe(przynajmniej tak slownik tlumaczy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 Nie ma to jak ambitne tworzenie nazw :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 Grafa: 6/6 Muza: 5/6 Grywalność: e... 2/6 Sterowanie: do dupy/6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 3 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2005 Grafa: 6/6 Muza: 4+/6 prawie nie słychać reszty Gryw: 3=/6 Sterowanie: 3/6 co wam przeszkadza????? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi