zalu Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 mam problem chcę wrzucić na upa gm clanu obrazek ale jest on zapisany jako mapa bitowa . to czy da się zmienić tak format abym mógł obrazek wrzucić na up'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zapisz jako PNG. Nic nie straci na jakości, a rozmiar będzie gdzieś tak 1000% mniejszy ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 16 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 ale jak zapisz mam wy edytować nazwę i dopisać png ? (obrazek robiony w paincie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 wybierasz menu Plik->Zapisz jako, i ponizej pola w ktorym wpisujesz nazwe pliku wybierasz z rozwijanego menu format pliku @Down: formaty znam nie jestem ślepy napisałem "sygnaturka.png" i nie działa :blink: a ja nazwe plik xxx.gm6 jako yyy.exe, jak myslisz odpale gre? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 16 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 formaty znam nie jestem ślepy napisałem "sygnaturka.png" i nie działa :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Może po prostu nie potrafisz zapisać jako png. I nie zmieniaj nazwy, a zapisz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 formaty znam nie jestem ślepy napisałem "sygnaturka.png" i nie działa :blink: To jak znasz , to sie do tego zastosuj :) W zapisz jako zmien typ na png , i tyle , normalnie zapisz . To nie ma prawa nie dzialac :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 formaty znam nie jestem ślepy napisałem "sygnaturka.png" i nie działa :blink: Bo typ pliku pozostał bez zmian - zmieniłeś tylko nazwę, ale typ jest ten sam. równie dobrze możesz nazwać go sygnaturka.mp3 - a nie będzie grał, sygnaturka.ppt - a nie stanie sie prezentacją power point, sygnaturka.3ds - a nie będzie trójwymiarowy... bo zmieniasz tylko nazwę i rozszerzenie, ale nie typ i zawartość pliku. ABy to zrobić musisz użyć programu - w tym przypadku graficznego - który umożliwia zapis do różnych typów plików - w tym wypadku wystarczy paint, ale może być paint shop pro, corel, photoshop, gimp i wiele innych. Wybierasz tylko opcję zapisz jako i tam zmienisz typ pliku na PNG - zmianie całkowicie ulega struktura pliku, sposób w jaki jest on zapisany, oraz jego wielkość - a zwłaszcza nagłówki - dzięki czemu system wie co to za plik a programy zgodzą sie lub nie na jego otwarcie. Tak naprawdę rozszerzenie jest tylko pomocą dla programów, aby ukrywać pliki których nie obsługują, ale dopiero przy wczytywaniu sprawdzany jest nagłówek i okazuje się czy to jest faktycznie dobry plik, czy jednak się nie wczyta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Tylko, że jeśli się nie ma office'a (oprócz Visty) może takowej opcji nie być. W tym celu ttzeba pobrać lepszy edytor graficzny :P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Wystarczy mieć IrfanView, który zapisuje w wielu różnych formatach :-) . Nigdy nie wyobrażałem sobie pracy na Windows bez tego programu :P . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Wystarczy mieć IrfanView, który zapisuje w wielu różnych formatach :-) . Nigdy nie wyobrażałem sobie pracy na Windows bez tego programu :P . Ale mnie tam wkurzają dwie rzeczy - po pierwsze, wszystkie ikonki takie same - a ja lubię różne dla każdego typu plików, po drugie, rozmiar okienka zmienia się przy przęglądaniu zdjeć - a ja lubię nie widzieć pulpitu i mieć zawsze na maxa duże - obu tych wad nie posiada ACDsee 3 - ale niestety on pod WinXP nie działa najlepiej więc obecnie używam tego co w windowsa wbudowano. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Ale mnie tam wkurzają dwie rzeczy - po pierwsze, wszystkie ikonki takie same - a ja lubię różne dla każdego typu plików, po drugie, rozmiar okienka zmienia się przy przęglądaniu zdjeć - a ja lubię nie widzieć pulpitu i mieć zawsze na maxa duże - obu tych wad nie posiada ACDsee 3 - ale niestety on pod WinXP nie działa najlepiej więc obecnie używam tego co w windowsa wbudowano. aby powiekszyc wystarczy dac enter... :blink: a co do zalet IrfanView'a to np. w paincie jak zapiszesz do .gif to ci spartoli kolorki. zapisalem w IfranView - kolorki te same :) tak na przyszlosc gdyby ktos chcual zapisac bez zmiany kolorkow :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Goddamnit. Otwierasz w paincie >> Plik >> Zapisz jako >> nazwa pliku i typ >> zapisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 aby powiekszyc wystarczy dac enter... :blink: a co do zalet IrfanView'a to np. w paincie jak zapiszesz do .gif to ci spartoli kolorki. zapisalem w IfranView - kolorki te same :) tak na przyszlosc gdyby ktos chcual zapisac bez zmiany kolorkow :P Ale jak zmieniasz fotę to znowu sie dopasowuje do niej, a ja tak nie lubię :P Co do kolorków, to najlepiej użyć jakichś jeszcze lepszych programów graficznych, gdzie można ustawiać liczbę kolorów w palecie, zobaczyć podgląd, zmienić sposób dobierania kolorów po optymalizajcji i po problemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 Zresztą, w Irfanview można ustawić, żeby nie rozszerzał okna przy większym zdjęciu jak ci to tak Gnysek przeszkadza :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 16 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 yea! zrobiłem tak jak mówliście i działa dzięki SNAKE i innym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi