Cora Wind Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Nie wiem czy takie coś już było ale szukałem i nic nie znalazłem Moja prośba - czy mógł by mi dać ktoś kod na strzelanie w grze platformowej? ^^ @down i.direction=kierunekBroni; << mam tu wpisać nazwę bohatera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Tak samo jak w grze top-down <.< EDIT: Gdy Strzelamy: GML if(mouse_check_button(mb_left)) { var i; i=instance_create(x,y,objNaboj); i.direction=kierunekBroni; i.speed=3; } EDIT: LOL tu akurat direction BRONI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Wpisz tam objgracz.direction... na przykład - zależy jak masz strzelanie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Jakoś teraz to postać w ogóle nie strzela, nawet nie tworzy sprita tornado ;| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 No wiesz, jak się nie umie włożyć tego tam gdzie należy to tak to wychodzi. btw.Przykładów strzelania było od ch..a, tylko nie myśl sobie, że będziesz miał super wypaśne strzelanie z różnorodnymi brońmi i ich fizyką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Btw Cora, robiłem ci już kiedyś taki przykład... do Tibi Tanks - przecież zasada działania jest ta sama :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 ale jak naciskam w góre to postać strzela w góre -.- @down tak tylko pamiętaj że ja jestem newbie -.- , nie umie wszystkiego Ale już to mam :) warcraft jest spoko i mi zrobił przykład.. nawet nie chciał nic w zamian :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 No to twórz pocisk tylko przy wciskaniu w bok nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi