Administratorzy gnysek Opublikowano 28 Maja 2005 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Jak zrobić skrypt taki jak na stronie, że podaje liczbę zapytań mysql ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 28 Maja 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Ojej, toś mnie negatywnie zaskoczył. ;) Napiszę w php4, bo jest kompatybilne w górę. Najpierw za pomocą klasy: class db { var $queries = 0; function query( $query ) { $this->queries++; return mysql_query( $query ); } } i teraz $db = new db; i zamiast uzywac mysql_query piszesz: $result = $db->query ( tutaj zapytanie ); Potem na stronie: echo 'Liczba wykonanych zapytań MySQL: '.$db->queries; Prosztsza wersja: $QUERIES = 0; function query( $query ) { global $QUERIES; $QUERIES++; return mysql_query( $query ); } I dalej juz wiesz co robic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 28 Maja 2005 Autor Administratorzy Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Ja się też negatywnie zaskoczyłem - bylem pewnien, że jest do tego jakaś funkcja w php. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 28 Maja 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2005 Tak dobrze to nie ma. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi