RaistlinBlackRobe Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 No taki mały skrypcik, na podstawie którego można rysować wycinki kołowe. Oczywiście łatwo operując(360*hp/maxp) argumentem czwartym(czyli argument3) można otrzymać koliste healthbary. GML draw_circle_slice(x,y,radius,filled_angle,col1,col2); !!!POBIERZ TU!!! Żeby chodziło w wersji dla bez pro trzeba skasować dwa ostatnie argumenty i użyć draw_line(zamiast draw_line_color). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 Ciekawe mogles zrobic przyklad a nie dawac gml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 3 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 a tam po co przyklad do jednego skryptu :D do tego jest łatwy w obsłudze chyba każdy się kapnie jak go wykorzystać :thumbsup: podoba mi sie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 3 Stycznia 2008 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2008 po to żeby szybciej sprawdzić, a po co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Mialem mu dac przyklad ale od kilku dni bywalem rzadko - wazne sprawy mialem. Oto przyklad: https://gmclan.org/up1105_11_shapebar.html I jeszcze raz sorki ze nie dalem wczesniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Spox. W prawdzie udała mi się dość prymitywna metoda(przy bardzo szerokich kołach mi się rozszczepiało), ale chylę czoło. To jest dużo lepsze niż mi się udało wyskrobać, na dodatek wystarczy sobie zrobić gradientową(white to dkgray) texturke i blendować potem. Dzięki(w creditsach mam wstawić ikonkę Xenona czy nick?). Raczej nick (bo przeciez nie uzywasz w projekcie xenona ;P ) PsichiX To ok. Ja. :P Edit: Chociaż to logo fajnie wygląda :P To znowu ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Fajny przykładzik ;) 4/5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Dobre nawet. 4. i thx PsichiX za dodanie przykładu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi