Grela Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Pamiętacie tamten mój topic z combosem??Chodzi o to że jak zrobić że co np. 10 kombosów dodaje wiecej pkt. i pokazuje np.SUPER, WOW Z GÓRY DZIĘKUJE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Przy "stompnięciu" wroga dodaj skrypt: GML event_user(0); W User Event 0 (jest w Other) daj skrypt: GML if combo=10 { instance_create(0,0,super_show); // Stwórz objekt wyświetlający napis "Super" } btw. GeoStomp inspiruje? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 29 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Tiaa takie coś jak masz w geo stomp :)To co 10 combo?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Nie, przy pierwszej 10 i dalej nie będzie. Co 10 combo: create combomax=10; kolizja z podłogą combomax=10; event_user(0) if combo=combomax { // twórz napis combomax*=2; } Oczywiście w połączeniu z wcześniejszym kodem z drobnymi przeróbkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 29 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 Czyli mi daje coś takiego??: Kolizja z wrogiem: event_user(0); W User Event 0 (jest w Other) daj skrypt if combo=10 { if combo=combomax { // twórz napis combomax*=2 } } combomax=10; kolizja z podłogą combomax=10; Może być niedobrze...a teraz ide sprawdzić kod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 29 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2007 if combo=combomax { // twórz napis combomax*=2 } Tak ma wyglądać User Event 0. Trochę źle się wyraziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 30 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2007 Wychodzi mi to działa dziux :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi