Lord Vayaa Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Czy dach w grze rpg top down musi byc w calosci czy moze byc w czesciach. Chodzi mi glownie o takie cos jak znikanie dachow. Jak sie da zrobic w czesciach to powiedzcie jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Ustawić kilka obiektów ze spritami części dachu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 26 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Hehe to wiem. Ale jak zrobic zeby z calego dachu wszystkie czesci znikaly? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Powiązać je rodzicem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 W kolizji visible = false ? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 26 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 blackmaul: To akurat wiem :P. Tymon: Wiem o co ci chodzi i wiem o co mi chodzi. Mi chodzi o to ze dach sklada sie z komina, dachowek i rynn. Jesli zkolizjuje się z jaka czescia tego mojego dachu to caly znika. Jak to zrobic by nie tworzyc za kazdym razem nowego parenta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 Tak jak mówił Tymon robisz jeden obiekt i mu dajesz, że jak będzie kolizja to znika. A potem w tych częściach dachu jako parent dajesz ten obiekt i tyle. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 jesli masz budynki poustawiane osobno to niech robi niewidoczne wszystkie elementy dachu w okreslonej odleglosci od tego budynku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 26 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2007 @copoconaco: Pomysł do bani ;p Jak Tymon powiada... "parenty" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 proste jak bułeczka z nutellą step dachu if distance_to_object(obj_hero)<20 { image_alpha=0 } if distance_to_object(obj_hero)>20 { image_alpha=1 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 27 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Mistyk a stosowaales kiedys takie cos. Bedzie po jedneej dachowce zninkac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Mógłbyś zrobić: with(dachówka) {visible=false} Tylko, że wtedy wszystkie dachówki znikną. Ja jak robiłem to dachówka po dachówce(tylko po prostu były duże). Co do parentów to na jedno wychodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi