LolikZabijaka Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Siema i Przepraszam za mój ostatni post (napisałem palanteria z was) mam sprawę bo kiedy strzelam i zabijam jednego typa to przy okazji padają wszyscy moi przeciwnicy (a przecież nawet w nich nie celowałem) Co mam zrobić żeby mój bohater zabijał pojedynczo a nie wszystkich za jednym machem. Za pomoc z góry Dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 daj jakis skrypt strzalu, zabicia wroga albo cos :blink: ja nie jestem wszechwiedzącym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Siema i Przepraszam za mój ostatni post (napisałem palanteria z was) mam sprawę bo kiedy strzelam i zabijam jednego typa to przy okazji padają wszyscy moi przeciwnicy (a przecież nawet w nich nie celowałem) Co mam zrobić żeby mój bohater zabijał pojedynczo a nie wszystkich za jednym machem. Za pomoc z góry Dziękuje. A my to prorocy? Powiedz nam jak to zrobiłeś. Nie możemy ci pomóc nie wiedząc co i jak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 zapewne masz gdzies w strzelaniu kod ze gdy dotknie goscia kula to: with(wrog)instance_destroy() a zamiast tego wystarczy samo instance_destroy() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Ok. Wiec Wziąłem W Event Spacji { instance_create(x+30,y+35,pocisk) ready=0 alarm[0]=100 } No I Dupa Bo Jak Strzelam do Jednego i Traci HP to przy okzji wszyscy przeciwnicy padają i to jak do nich nie celuje :angry: Więc Prosze o Pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 to pokaz ten kod jak traci hp. pokazales najmniej wazne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Pewnie masz odwołanie do wszystkich obiektów zamiast do pojedynczej instancji. Pokombinuj ze zdarzeniem 'collision' i identyfikatora other. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Ale Kolizja jest do kazdego obiektu osobno :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 zobacz że wszyscy zaczynają zdanie od "zapewne", "pewnie" to jest wszystko oparte na domyslach. po prostu podaj ten kod i wszystko bedzie jasne :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shockah Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Gdzieś się wcześniej pytał do czego służy WITH. Na 100% użył tego i zamiast other dał nazwę obiektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Ok Ale To nie jest kod tylko klocek "Set The Health relative to -20" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Niech zgadnę - ustawiłeś wrogom życie klockiem set the life cośtam? @up: własnie - to gm'owe life to zmienna globalna - ustaw każdemu wrogowi życie za pomocą zmiennej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 TAK JEST !!! :) :) :) :) :) :) aa jak brzmi ta zmienna ?? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 nijak - ty ustalasz jej nazwe :| daj na create wroga: zycie=iletamchcesz a przy kolizji z pociskiem: zycie-=20; with(other) { instance_destroy(); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 heh wymysl sobie :P @up : szybszy byles xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Nic To Nie Dało :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 To może byś ze swojej litościwej łaski dał ten ch... ekhem kod?! EDIT: Mogłeś napisać przecież kolejny post pod jednym tematem - wszystko byłoby jasne. Przecież nie pamiętamy na pamięć wszystkich tematów i postów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 A wywaliłeś tamte klocki z ustawianiem life? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 wywaliłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Daj gre na upload i zobaczymy co da sie zrobic :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Tu Jest https://gmclan.org/up2808_4_Straznicy_Demo.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Nie dałes kodu który ci podałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 I Wszystko Jak Co To Postaraj Sie To Naprawić i wrzuć na uploadera . Aha i jeszcze jedno gra sie dobrze zapowiada czy źle ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 hahaha Yoda podaje mu kod, ten odpisuje ze nic nie dalo, Yoda sie zastanawia "ale czemu ? wszystko jest ok tutaj", a sie okazuje ze Lolik nawet nie sprobowal pomyslec i nie wkleil tego kodu xD nie no ja nie moge :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Ja tego naprawiał nie bede - nie mam czasu - podałem kod, wklej go i musi działac... -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 powiedzial wklej kod w kolizje i w create wroga wkleilem ale to h... dało wiec napisałem Ok. Działa ale po pierwszym trafieniu typek znika a nie oto mialo chodzic bo mial pzyjac kilka ciosow na siebie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 jak dasz zycie=40 to powinien przyjac 2 ciosy i tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 mam to dane ale on za 1 ciosem pada ma 1000 zycia a obrywa przy trafieniu 20 a za 1 strzalem pada :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 ale to h... dało Nieprawda - to musi działać... A dałes pociskowi zeby sie zniszczył na kolizji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 yyyy.... nie powinno byc tam jeszcze czegos w rodzaju: if (zycie<0) { "zdychaj" } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi