bartekozaur Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 :mellow:Jak zrobi pasek życia <_< No nie wiem jak zrobi ten pasek życia żeby pokazywał się na planszy prubowałem z ty przykładów to zrobi ale coś mi nie wyszło :crying: POMOCY!!!!!!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Spokojnie... Draw: draw_set_color(c_red); draw_rectangle(view_xview,view_yview,view_xview+health*2,view_yview+16,0); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mayn Ravun Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 robie tak jak jest napisane i jak tak zrobie to mi postać znika :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Nie no matko wszechmogąca nie będę mówił ile razy już było poruszane - do FAQ, ale już! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 dlugosc = 150; _x = 5; _y = 5; health = 50; max_health = 100; draw_rectangle( _x, _y, _x + health * ( dlugosc / max_health ), _y + 10, true ); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Korodzik Opublikowano 20 Grudnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=8506&hl= Poczytaj sobie ten temat, może ci się rozjaśni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MAK Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 ja wolę tak draw_rectangle(view_xview,view_yview,view_xview+((hp/maxHp)*100),view_yview+16,0); Ale to kwestia gustu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RPGCreator Opublikowano 25 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2007 A to co??: draw_sprite( spr_pasek, -1, 16 + view_xview, 16 + view_yview ); Wstaw to w Draw Event "Paska" :P A i pasek potem w roomie zrób... A jeśli chcesz jeszcze żeby ci sie wyświetlało w numerkach hp to zrób pod tym kodem: draw_text(x,y,Obj_Bohater.hp) tam gdzie jest x,y wpisz położenie textu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi