Lollus Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Witam. Mam teraz pytanko o obrot i strzal. http://www.gmclan.org/up3131_11_obrot.html W powyzszym przykladzie jest zawarte "to o co mi chodzi". A chodzi mi o to, że działo "wbite jest gwoździem" do ziemi, trzon lufy obraca się w kierunku kursora, a kule są wystrzeliwane w kierunku kursora. I gdzie mam problem? Otóż, gdy w opcjach sprite'a zaznaczę ten "krzyżyk" na "gwozdziu" wtedy lufa nie jest nakierowywana na kursor myszy i strzał wygląda nierealnie. Proszę o pomoc i pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 To nie zaznaczaj. I nie krzyzyk tylko origin, wzgledem tego punkty sprite sie obraca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 6 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 To ja wiem, wzgledem tego originu, obraca sie obiekt ale tez stąd wylatuje kula. A ja chce, żeby: -obracał się na gwoździu -trzon obracał się w kierunku kursora -kule wylatywały z trzonu w kierunku kursora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Użyj lengthdir_x i lenghtdir_y ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 http://klasa3e.winweb.pl/Inne/obrot.zip Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lollus Opublikowano 6 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Dzięki wielkie Marek.S :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi