Millenium Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Mam pytanie otóż chciałbym założyć domenę za free która jeżeli ip do którego ją przypisze nie będzie odpowiadało np będzie chwilowa awaria przekieruje na drugie zawsze działające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Jeżeli kupisz domenę, to zawsze dajesz w niej odwołanie do więcej niż jednego DNSa, żeby w przypadku awarii jednego, był drugi zapasowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Millenium Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 No właśnie Jeżeli kupisz domenę a tak za free to nie idzie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 Nie ma darmowych domen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Millenium Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 to tam alians zawsze mi sie mylają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 1 Grudnia 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 alias przekierowuje na stronę, a więc również na domenę... no i masz problem z głowy :P opcja druga, to trzeci serwer, na którym skrypt php sprawdza który serwer jest dostępny i wtedy przekierowuje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Millenium Opublikowano 1 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2007 dobra dwóch pierwszych możliwości nie zakumałem a trzecia w tym przypadku nie zadziała bo chce aby osoby z mojej sieci lokalnej które mogą się ze mną połączyć tylko i wyłącznie przez ip 10.2.0.198 wchodząc na alias np www.nazwa.prv.pl który odwołuje sie do ip zew. czyli 80.54.98.142 mogły się połączyć do serwera przez te ip wew. rozmiecie o co mi chodzi? Ps. A tak nawiasem darmowe domeny istnieją np http://www.xt.pl/ co ty na to ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 OMG,OMG - MIE MA DARMOWYCH DOMEN ! Ile razy to mozna gadać ? ,z kim Ty zamierzasz się kłóćić mały ? Z gnyskiem ? ;x Zapewniam Cię,że jego wiedza na to wszystko jest 100x razy większa od Twojej więc wybacz =.= Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Ps. A tak nawiasem darmowe domeny istnieją np http://www.xt.pl/ co ty na to ;p To nie są domeny, tylko subdomeny :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Sprawdzasz pingiem, czy te Twoje 10.2.0.198 jest dostepne i gotowe :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 2 Grudnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 alias przekierowuje na stronę, a więc również na domenę...Nie musi. Przecież na strony www można wchodzić nie tylko po domenach, ale także i ip. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Millenium Opublikowano 2 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 dobra wszyscy zaczęli offtopować i gadać od rzeczy więc ponawiam pytanie czy można założyć darmową subdomenę albo alias żeby w razie jeżeli z mojego ip nie będę mógł się połączyć do danego ip przekieruje mnie na inne Ps. Wiem że wyszło coś w rodzaju : masło maślane i masłem polane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 Subdomenę tak, alias nie. Poza tym, stosuj znaki interpunkcyjne, bo twoje posty są nieczytelne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Millenium Opublikowano 2 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 postaram sie stosować, ale jak już mówisz że tak to podaj link do takiej strony gdzie ową sub domenę założyć mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 2 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2007 http://xorg.pl - tylko jemu musisz podać ip DNSów. Jeżeli serwer zakładasz u siebie na kompie to musiałbyś walnąć DNSa na nim (nie znam programu do robienia tego) i ustawić że z takiej domeny ma wbić na taki adres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi