Modgar Opublikowano 22 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2004 Witajcie !!! W tym temacie chce wam zadac bardzo duzo pytan odnoszacych sie do GM.Moje pierwsze pytanie to czy mozna na tym programie stworzyc gre pilkarska jezeli tak to moze ktos mi przesle jakis przyklad na adres lukas89@poczta.onet.pl Pierwsze ostrzezenie za duze litery w temacie i pisanie pogrubionym tekstem bez przyczyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woock Opublikowano 22 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2004 Ileż można mówić, czy coś w GM zrobić można? -_- JASNE, ŻE MOŻNA Jak chcesz to możesz nawet zrobić symulator jedzenia pietruszki za pomocą lewej nogi, lub ewentualnie - dla mańkutów - prawej. Możesz też zrobić symulator fabryki mebli sosnowych. Ba, nawet dębowych! Zrobić możesz co tylko dusza zapragnie. Problem nie w tym, co możesz zrobić, ale w tym, co potrafisz zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modgar Opublikowano 22 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2004 Woock wiec moze moglbys mi przyslac jakis przyklad w ktorym graly by dwa zespoly [ jesli masz czas oczywiscie i jesli potrafisz !!!!!!!! ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 22 Czerwca 2004 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2004 Takie cos jak engine niejednokrotnie sie robi sie wiele tygodni, miesiecy, wiec nie spodziewaj sie, ze ktos ci to zrobi na zawolanie i zebys mogl jeszcze skorzystac z tego dla wlasnych potrzeb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raval Opublikowano 22 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2004 Wydaje mi się że widziałem taki przykład na gamemaker.nl w editable games.....:huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2004 Prostą grę piłkarską w stylu 1-1 w 2D to zrobisz szybkooo. Z AI będzie trochę trudniej ale nic nie jest nie możliwe. Zobacz na tym forum temat AI do ping-ponga. Skrypt ten powinien tobie pomóc w zrobieniu AI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modgar Opublikowano 22 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2004 Dzieki Marmot !!! To dobry pomysl jutro wezme sie do pracy ;) ZAGLADAJCIE NA SONDE "POLACZMY SIE"NA FORUM OGOLNIE O PROGRAMIE GM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lion Opublikowano 24 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2004 Wydaje mi się że widziałem taki przykład na gamemaker.nl w editable games.....:huh: <{POST_SNAPBACK}> Wydawało Ci się... bo nic tam nie ma związanego z piłką nożną :emot11: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 24 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2004 Modgar, nc :P... Co do Engine Gry piłkarskiej nie widze tu zbytniego utrudnienia. Ja osobiście mam jescze owy enigne (Goo pamiętasz :P?) ale nigdy ci go nie udostępnie. Czemu ? - Napewno nie umiescił bys mnie w Kredach (Gadaj zdroof ja wiem swoje), a 2 było to bardzo duzo pracy. Podania, strzały szybkośc piłki, zwody, a sam ai była dość cięzki. Dlatego Ci niedam. Jednak powiem ci że jeżeli nie umiesz podstaw (O ile mi wiadomo jesteś tak zwanym n00bem (Początkującym) ) radziłbym ci wziąśc się za jakis prostszy projekt. Nie porywaj się z Motyką na księrzyć (To jakoś tak brzmiało :D? ) Ps. Niechciałem przez to cie urazić. Jezeli to zrobiłem to wybacz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mif@ Opublikowano 25 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2004 E, Sadam, jak nie chcesz dać *.gmd mógłbyś wtedy chociaż pokazać to *.exe ? Jestem ciekaw, jak to wszystko działa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raval Opublikowano 25 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2004 Masz rację Lion pomyliły mi sie strony taki przykład znajdziesz tutaj : http://www.cs.uu.nl/docs/vakken/gds/games.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2004 Ale może zrobić multiplayer tylko z prostym odbijaniem bez przyjęć itp. Przecież takie gry są baaaardzo proste do zrobienia (taką grę zrobisz w godzinę bez grafiki i szukania dźwięków). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi