hudy0070 Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Jak ludzie zrobić żeby się room po kilku sekundach zamykał i otwierał inny. Nie chce odpowiedzi typu noob itp. dopiero zacząłem się bawić. Z góry thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 create; alarm[0]=5*room_speed alarm0: room_goto(room666) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 26 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2007 Daj spokuj Marku :) , jeszcze przepisze bezmyslnie kod i zasypie kolejnymi pytaniami na ten temat. Co do kodu Marka, alarmem ustawiasz po jakim czasie room przejdzie do nastepnego, a ten room666 to przykladowy room. Rownie dobrze zamiast room_goto(room666) mozesz napisac if(room!=room_last)room_goto_next() // jesli aktualny room nie jest ostatnim to przechodz do kolejnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 27 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 napisałem to i jest trochę źle :P od razu przeskakuje do następnego pokoju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 a ustawiłeś alarm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 27 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 pewnie za mala wartosc dales w alarm[0]=value (value - tu twoja podstawiona wartosc) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 27 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2007 wpisywałem tam --->[]<---- różne liczby i nie wiem co i jak jestem za bardzo początkującymi jeszcze jak tam było create to jak uruchamiałem gre no to mi wyskakiwało ze jest z tym błąd więc to usunąłem może dlatego nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik9 Opublikowano 28 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 Jak ludzie zrobić żeby się room po kilku sekundach zamykał i otwierał inny. Nie chce odpowiedzi typu noob itp. dopiero zacząłem się bawić. Z góry thx 1. Tworzysz obiekt o nazwie obj_czas. 2. W evencie create dajesz alarm[0]=ilość_sekund*room_speed np. alarm[0]=6*room_speed 3. W evencie alarm 0 wpisujesz: room_goto_next() 4. Obj_czas umieszczasz w każdym roomie, który ma być na czas. Jakieś pytania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy0070 Opublikowano 28 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2007 żadnych pytań w sumie na górze to samo pisało ( tylko Ty bardziej to wytłumaczyłeś i już kminie) i dzięki za waszą pomoc :P EDIT: Jest ktoś może kto mógłby mi pomóc bo ja non stop ( prawie ) próbuje coś robić z grami :P i zawsze są jakieś problemy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi