Anaconda Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 Tak, wiem, wiem :) Znowu rozpoczynam jakiś projekcik. Ale co ja na to poradze? Mam jakiś taki słomiany zapał :/ Teraz zaczynam tworzyć strzelanke od góry, coś jak Total doom ;) Nie znam jeszcze fabuły mojej gry ponieważ narazie tworze silnik :) Oto kilka screenów z tego silnika: screen 1 Oto link do wersji silnika którą narazie ukończyłem ;) link A to co już zrobiłem: -3 bronie: pistolet, karabin maszynowy, strzelba myśliwska (wybór 1,2,3) -możliwość turlania śmietnikiem! Do zrobienia: -więcej broni np. bazuka, granaty -jakieś minigierki i przeciwnicy :] -możliwość niszczenia częśći obiektów np. skrzyń -skończoność naboi i podzielenie ich na magazynki -możliwość czołgania się (jeśli będzie) Macie jakieś propozycje? Spostrzeżenia? Chętnie posłucham :] Jestem ciekaw co o tym sądzicie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 Giera jak narazie taka sobie :huh: I czemu trzeba strzelić, aby śmietnik się poturlał? Ludek nie ma siły aby pchnąć? :sp_ike: Do poprawki :] A tak to spoko. Fajna grafika, ogólnie spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajot Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 Zapowiada sie nieźle ;-) Grafika jak narazie jest bardzo dobra, mam nadzieje że tak pozostanie. Turlanie smietnikiem - Bardzo interesujace, ale wolałbym przeciwników :P Bronie - Bardzo ładnie zrobione są naboje - ogólnie niemam zastrzeżeń Oby tak dalej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 2 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 Bardzo dziękuje ;) Czekam na oceny i propozycje innych :D Co do popychania śmietnikiem....już naprawione, można już samym popychaniem nim poruszać. Dodałem kilka dodatkowych efektów np. iskry gdy strzelasz w śmietnik i odłamki drewna gdy trafisz w drzewo :) W kolejnym demie będą 3 mapy, na każdej z nich tarcze do treningu (można strzałem je zniszczyć). Prawdopodobnie będzie też nowa broń, interfejs z liczbą naboi w magazynku itd. Do zobaczenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 Ciężko jest mi ocenić grę bo bardzo mało tu jest, Nie wiadomo wogule o co chodzi. Jednak musze powiedziec ze grafa nawet dobra, i wogule nawet fajne , Hitem nie będzie bo takich gier juz bylo duzo , ale zawsze mozna pograc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 2 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 Hitem nie będzie bo takich gier juz bylo duzo A może właśnie będzie hitem? Po Half-Life też nikt nie oczekiwał cudów, bo kolejny FPP a prosze - hicior wszechczasów :) Nie należy lekceważyć prostych tytułów... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 2 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2005 O przepraszam bardzo. To nie jest gra! To jest tylko początkowe stadium silnika.... Nigdzie nie napisałem że to gra :P Dzięki że we mnie wierzycie. Edit 1: Na serwer właśnie wpadła nowa wersja silnika gry smile.gif Dodano: -powiększona mapa -tarcze by sobie postrzelać -efekty typu odlatującego tynku z budynku smile2.gif -nowa broń: strzelba No cóż, wiem że to mało.... Ale zawsze coś smile2.gif W następnej wersji napewno znajdzie się interfejs i jakiś przeciwnik smile.gif Zapewne szczur, gdyż gre zaczynać się będzie w ściekach. Nie zdradzam narazie fabuły, bo jej nie znam emot11.gif W grze napewno znajdą się różne bronie już nam znane tylko że ulepszone jak i prototypy np. działo laserowe. Gdyż akcja toczyć się będzie w niedalekiej przyszłości np. 2025 rok smile.gif Życze miłego testowania tego silnika smile2.gif Edit 2: Przepraszam za trzeci mój post, ale nikt nie pisze tutaj smile2.gif Oto screen pokazujący nową broń: RA GUN. screen 2 Jest to broń strzelająca radioaktywnymi glutami smile2.gif Jak działa? Mysle że to można wywnioskować z obrazka smile2.gif Może macie jakieś propozycje na bronie? Tylko nie jakieś głupie np. Wyrzutnia jajek sadzonych boxe Edit by Gooman: Anaconda dostajesz warna - chyba nie musze tłumaczyć za co <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 Bardzo fajny silnik :] Są małe problemy z kolizją i pocisk wylatuje z nie tego miejsca co trzeba ;) Zastosuj jakieś maski a będzie dobrze ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 Kilka broni: 1. Wyrzutnia Beczek Samozapalnych :) 2. Plazma Gun 3. Rayilgun 4. BFG 9k 5. Minigun 6. Wyrzutnia Odpadów Toksycznych :) 7. Kusza Maszynowa :) 8. Napalm 9. Kiełbasa Wybuchająca Silnie Żrącym Kwasem :D 10. Rakieta Ziemia-Powietrze:) 11. Miotacz Smrodu 12. Hiper Shotgun 13. Magnes :) 14. Wybuchowe Ciastko 15. Spowalniacz 15. Harpun 16. Kołkownica 17. Zmniejszacz 18. Bomba Zegarowa 19. Miniaturowa Bomba Atomowa 20. Dewastator Więcej?? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2005 1. Wyrzutnia Beczek Samozapalnych :blink: :blink: :blink: Bardziej to do twojej gierki pasuje. Ja bym jakiegoś miniguna proponował, berette :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 4 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 O dzięki radSun. Ale podałeś właśnie część broni z kategori: "Wyrzutnia jajek sadzonych". - minigun z pewnością się pokaże ;) - wyrzutnia odpadów radioaktywnych - broń prezentowana na screenie to właśnie coś takiego - moge jeszcze pomyśleć nad plasma gunem i kołkownicą ;) - możliwe że pojawi się też miotacz ognia - hmmm beretta? Taka snajperka? :] W wersji którą mam karabin snajperski już występuje. Więc chyba odpada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 No jest ale mógłby być większy zasięg widzenia gdy sie jej używa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 4 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 Ok, nowa wersja :] Oto co w niej jest: 1. połowa interfejsu (brak naboi, których jeszcze nie ma) 2. 6 broni: - Glock 32 - M 20X - UY 2X - SPAS 21 - AGS 137 - RA GUN (radioactive) 3.Skrzynie do niszczenia 4. Jeden przeciwnik: latający robot z ostrzami Teraz jest niby jakiś cel w grze ;) Za niszczenie skrzyń, przeciwników i tarcz dostaje się punkty. Oczywiście roboty się odnawiają ;) Życzę miłej zabawy. Mój wynik to 780 punktów. ! Uwaga zmiana linku ! nowe demko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 Ej no, a gdzie kałach? Ja chcę kałacha :D . Dorób go! To ważna broń xD . A zaraz skomentuję to nowe demko. EDIT: Gra fajna, ale wg. mnie postać jest za wolna. Grafa dobra i wogóle good. Podoba mi się min. to, że mogę otworzyć śmietnik lub przemieszczać przedmioty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 Odrazu dodaj wyrzutnie rakiet xD I bombe atomową xD Będzie zabawnie :) EDIT Jakaś broń z polem rarzenia ;) granatnik, działo plazmowe, TNT :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 4 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 Oto bronie które mogą pojawić się w pełnej wersji: - AK 104 :] (tak jak Marmot chciał, kałach) - RL 4 FR (wyrzutnia rakiet) - Granat wybuchowy - Granat odłamkowy - Granat typu "Stinger" (rozczepia się na kulki które ranią przeciwników) - Miotacz ognia - Plasma gun - Blaster? :] - Minigun 54R (wiadomo co ) - FCP 1S (pistolet na pociski zapalające) - EMP Carbine (karabin na pociski EMP) To chyba narazie tyle ;) Mam takie pytanie. W jakim języku tworzyć grę? Polski czy angielski? Odpada robienie polskiego i angielskiego :P Mam nadzieje że taki zestaw broni wam odpowiada? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 Lepiej po polsku :] chyba że gra będzie umieszczona na zagranicznej stronie to wtedy po angielsku ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 4 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 No właśnie o to chodzi! Uważacie że moja gra będzie się nadawała na umieszczanie na zagranicznych stronach i na oficjalnym forum GM'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 Jak ją skończysz to pogadamy :] A jak nie jesteś pewny to wejdź na jakąś stronę np. www.gamemaker.nl i zobacz ile mają bugów gierki zamieszczone na tej stronie, jaką mają grafikę itd. puźniej sam oceń czy sie nadaje. Tyle podpowiem ci tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 4 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2005 Widać, kałach uciekł z fabryki cukierków [joke] ;) Fajnie się szykuje, dużo broni, niezła grafa ;) Powodzenia! Czekam na pełną :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anaconda Opublikowano 6 Maja 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 Mam kolejne, takie malutkie pytanko ;) Uważacie że najpierw powinienem zrobić bronie i przeciwników (ewentualnie tylko bronie) czy robić je w tej samej chwili co misje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 Najpierw bronie i przeciwników. Ja tak zawsze robie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 6 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2005 A jak zrobisz misje bez przeciwników :P Zrobisz przeciwników i bronie to bierz sie za misje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi