Bartek (Kamrat) Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2005 Witam. Buszując po necie natrafiłem na takie cuś: KLIK! Silniczek graficzny :) Komercyjna wersja jest płatna, ale w downloadzie jest też wersja darmowa, która zawiera: engine, dokumentacje, tutoriale, rózne programy [tools] (np. generator tekstur), teksturki i takie inne bzdety [media] oraz przykłady (przykłady tylko dla Visual C++ <_<). Jak narazie fajnie się zapowiada, na stronie domowej są rózne screeny z gier na tym engine (niezła grafika...), ale potestować będe mógł jak sobie sprawie VC++ <_< A jak ktoś ma - niech przetestuje sobie ;) Możliwe, że ktoś już podawał - jak tak to niech powie coś o tym ;) Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
game_tgf Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2006 Największy polski amatorski projekt, ludzie az was zatknie jak zobaczycie tą gre. Chłopaki robią gre na odległość a w dodatku normalne zajecia też(szkoła itp). DEAMONETH- THIS IS IT. ACHA to hack&slask www.aazero.4en.com.pl Oni zakupili ten silnik i z niego korzystają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Największy polski amatorski projekt, ludzie az was zatknie jak zobaczycie tą gre. Chłopaki robią gre na odległość a w dodatku normalne zajecia też(szkoła itp). DEAMONETH- THIS IS IT. ACHA to hack&slask www.aazero.4en.com.pl Oni zakupili ten silnik i z niego korzystają No nie wiem :P http://burzuj.nma-fallout.com/ http://www.afterfall.pl/index/pl/25 Ja bardziej stawiam na Burżuazje niż na tego deamonetha B) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Te drzewa wyglądają świetnie. No nie no, musze ściągnąć. 450 zł. na jeden projekt LOL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vianom Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Bardzo dobry engine, no ale cena :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Cena? Dla mnie coś za tani ten silnik. Widocznie nie oferuje zbyt wiele. ;) O wiele lepszy mają w projekcie Afterfall i do tego za friko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
game_tgf Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Ludzie zarzuciłbm wam pokazówke ale mi sie nie chce, może wieczorem. Jak dla mnie the best, niczym nie odstaje od komercyjnych gier (mówie o grafice) ale fakt że mało popularny gdyż pod Delphi. A ja pooglądam inne projekty... Niechce się pomylić ale na forum ktoś z teamu Deamonetha napisał że mają już 8-9% wiec możliwe że projekt dobiegnie końca. Demo chcą chłopaki CHYBA Wydać w grudniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2006 No nie wiem, po screenshotach sądzac jak na tak dużą grupę, to niezbyt ciekawe. Afterfall już zmiata ten projekt i tyle. Po pierwsze jest o wiele lepsza graficzne, a po drugie mają więcej zrobione (v0.33). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m6a6t6i Opublikowano 14 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2006 No jeśli po screenach oceniać... ale nie dajemy renderów z maxa lub fake'ów. Screeny dajemy w ogóle nie modyfikowane, prosto z różnych prototypów grywalności czy też dem technologicznych. Mają one pokazywać konkretne elementy (jeden postaci, inny np. dynamiczne oświetlenie). De facto żaden nie jest screenem, jakby to ująć..., z gry. Ale to chyba oczywiste na tym etapie prac. Tak czy siak dzięki za zainteresowanie Deamoneth. Jeśli ktoś chciałby dowiedzieć się więcej o tym projekcie to na naszym devlogu, oprócz kilku ciekawych informacji znajdziecie filmik z techdema, które przedstawia testową mapę i kilka innych rzeczy. Adres owego loga to devlog.aazero.com. Więcej o naszej grze przeczytacie TUTAJ. Oczywiście polecam odwiedzić również naszą stronę pod adresem www.aazero.com. A co do samego tematu. Truevision nie jest zły. To całkiem fajny render, ale podkreślam słowo - render. To nie jest game engine jako taki. W sumie ma to ogromna zalete - mozna go dostosowac dokladnie do swoich potrzeb. Ale sa tez ciemne strony - jest to wersja beta, brak dokumentacji (chociaz tutaj troche pomaga dosc duze community skupiajace sie wokol tego projektu), ciagle duzo bugow i niedociagniec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 20 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2006 O wiele lepszy mają w projekcie Afterfall A wiesz że mój kumpel robi koncept arty do tej gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
game_tgf Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 No to pogratuluj kumplowi :) Ciekawe czy ta gra ujrzy światło dzienne, ale wszystko wskazuje że TAK. Ale pewnie nie ujrzymy jej w polsiej wersji językowej :( Smutne to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 22 Października 2006 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 Ciekawe czy ta gra ujrzy światło dzienne, ale wszystko wskazuje że TAK. Ale pewnie nie ujrzymy jej w polsiej wersji językowej Smutne to Eee, jak dla mnie to plus. Czy chciałyś aby w tą gre grali tylko polacy, czy pół świata. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 22 Października 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Października 2006 A wiesz że mój kumpel robi koncept arty do tej gry?Sorry, ale co mnie to obchodzi? Dla mnie to może robić i święty mikołaj, byle by dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi