Gość Kuberion Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Mam problem Jak zrobic ze jak object1 dotknie object2 zeby go puzniej nie puszczal Prosze o wielka pomoc z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 W kolizji: x=other.x y=other.y Chyba powinno działać :H Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 jak mam rozumieć 'nie puszczał' ? może solid=true Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 Mam problem Jak zrobic ze jak object1 dotknie object2 zeby go puzniej nie puszczal Prosze o wielka pomoc z gory dzieki W object1 event collison object2: speed=0 Dużo było na forum takich pytań. :mellow: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 tiaa... a jak on ma zrobione sterowanie na osiach... <_< lepiej zaznacz obiektom solid o ile cię dobrze zrozumiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuberion Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 zadne z waszych przykladow niedzialaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 https://gmclan.org/up1558_11_poruszanie.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuberion Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 chodzi mi o cos takiego: jak bohater wejdzie w object0 potem bedzie prubowal odejsc to object0 idzie za bohaterem caly czas tzw trzyma sie go Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 15. Co zrobić, żeby obiekt1 szedł w stronę obiekt2? W "step" obiekt1 wpisujemy: kod: move_towards_point(obiekt2.x,obiekt2.y,szybkosc) Zamiast 'szybkosc' wpisujemy odpowiednią liczbę. W faq to masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 object0 : create: can=false w kolizji z bohaterem: can=true step: if (can)move_towards_point(bohater.x,bohater.y,5) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuberion Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 zadne z waszych scryptow niepodzialaly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 7 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2007 https://gmclan.org/up1558_11_aa_pedal_mnie_goni.html radzę czytać co się do ciebie piszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuberion Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 to tez zle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 co zle ? :o napisz o co ci kurde chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuberion Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 https://gmclan.org/up2876_12_pomocy.html wszystko w info EDIT: juz niebede robil nowego tematu Mam jeszcze jedno pytanie jak zrobic ze gdy masz mana<5 to niemozna puscic czru za pomoca spacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 musisz rysować te niebieskie względem punktu odniesienia plecak.x i plecak.y Edit: w evencie spacji: if (mana>5) {akcja strzału} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuberion Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 Czyli?? bo cie troszke nierozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 8 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2007 if (jest w itemie ) {x=plecak.x+5 ; y=plecak.y+5} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi