Hobik Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Na oficjalnej stronie pisze ze za free ale każą pałcić, moze ktoś ma linka do tego konwertera ? Najlepiej w najnowszej wersji oczywiscie. A tak co jakiś czas przegladam sieć w poszukiwaniu programów do prostego tworzenia gier java na telefony komórkowe (naj;lepiej na klockach ;p), mozę coś wiecie? zmieniło się coś? Wiem ż ejuz było kilka takich tematów, jeden nawet sam założyłem ale to było dość dawno a spójżcie tu: http://pl.wikipedia.org/wiki/G-java Tam jest napisane: Obecnie twórcy G-java zapowiedzieli stworzenie własnego programu do tworzenia gier dla środowiska Java Może juz cos zaczeli robić. Narazie ściagłem coś takiego aby: G - Java 2D Graphics Library I przypomina to trohe flaki midleta ale niewiem jak mam to połączyć gierką zrobioną w GM, i czy wogóle to jest do GM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 G-java nie jest rozwijana i NIE NADAJE się do użycia. Prace nad nią zostały porzucone na rzecz innego projektu. Po za tym już niedostępna dla GM z tego co się orientuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Mark Overmars sie wkurzyl i ich zbanowal :jezor: Z tego co wiem to team ktory robil G-jave robi wlasny program do robienia gier i chyba jest juz cos do sciagniecia ale zbyt duzo to ten program nie potrafi. Trzeba poczekac na jakas bardziej dopracowana wersje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 28 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Mugłbyś podać chociarz nazwe tego ich programu? A moze mas zlinka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 http://www.g-java.com/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Przecież G-Java była do konwertowania z GM6 na Javę (multiplatformową czyli Linux, Windows, Mac OS X, FreeBSD, itd.), a nie do J2ME (czyli Java na komórki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Przecież G-Java była do konwertowania z GM6 na Javę (multiplatformową czyli Linux, Windows, Mac OS X, FreeBSD, itd.), a nie do J2ME (czyli Java na komórki). Ale pracowali rowniez nad tym aby mozna bylo konwertowac gry z GMa na komorki ale nie zdarzyli bo Mark mial zly dzien i sie sprzeciwil takim dzialaniom. Chlopaki olali GMa i robia teraz wlasny program do programowania gier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 28 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 David Dark Tymon pdoaje mi adres strony G-Java czy ten program nazywa się tak smao jak konwerter ?????/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Google.pl Znalazłem tylko wpisałem g-java http://sourceforge.net/projects/gjava Oj, ty sieroto ;d;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 teraz wlasnie zauwarzylem :P wyglada to lepiej niz przypuszczalem, mysle ze GM ma niezla konkurencje, w kazdym razie G-creatora sciagne i zobacze co on potrafi :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 28 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Odpaliłem ładnie to wyglad ai sporo zajmuje ale kurde juz mam problemy z obsługą :P ciekawe czy jest gdzięs jakiś turtolaj na przykłądize jakiejś prostej gry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 W tym linku co ja dałem masz 2.0 alpha -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 28 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2007 Tak, nazywa się tak samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 29 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Wiecie gdzie znajde do tego programu jakieś pomoce? instrukcje, a moze wiecie dgzie znajde jakiś przykład? gotowy projekt który sobie tam wrzuce i na jego podstawie się będe uczył ? Bo na stronie oficjalnej w działe gry i aplikacje niczego nieznalazłem help też niebyło za wiele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Wiecie gdzie znajde do tego programu jakieś pomoce? instrukcje, a moze wiecie dgzie znajde jakiś przykład? gotowy projekt który sobie tam wrzuce i na jego podstawie się będe uczył ? Bo na stronie oficjalnej w działe gry i aplikacje niczego nieznalazłem help też niebyło za wiele. na ich stronce masz tutoriale, przyklady a na forum mase pomocy no i zawsze mozesz poprosic kogos o pomoc. Jesli umiesz angielski :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grela Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Po prostu G-Java jest h****m programem i lepiej kup sie książke JAVA i sie ucz jest taki program do tworzenia gier chyba Mobile Basic czy jakoś tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Firemark Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 G-Java z początku współpracował z GM, dopóki nie zrobili własnego programu w obsłudze bardzo podobnego do game-makera. Jak słyszałem overmars nawet toczy o to sprawę sądową; p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 29 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 Jak goscie ukoncza projekt do tego stopnia ze bedzie mozna robic porty na PSP to wchodze w ten biznes z G-creatorem :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hobik Opublikowano 29 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2007 No i dupa okazało isę że w G-Java nieda się robić gier na telefony komórkowe, pozostaje mi Mobile Basic do którego nigdzie niemogę znaleśc instrukcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi