Morro Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 mam pytanie, jak zrobić żeby sprite tarczy rysował się koło bohatera(tak jakby ją trzymał) ale jak bohater się obraca to żeby tarcza obracała się z nim (żeby była cały czas w "ręce") prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 najpierw powiedz wielkosc swojego ludka bo nie mam pojecia alo daj przyklad to ci go przerobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 21 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Ludzik 50x50 a przyklad to moge zaraz zrobić chyba acha rysowanie tarczy jest w obj bohatera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 w create hero tarcza = 0 w draw hero draw_sprite_ext(tarcz,0,round(x+0),round(y-0),1,image_xscale,image_blend,tarcza,image_alpha) draw_sprite_ext(sprite_index,0,x,y,image_xscale,image_yscale,image_angle,image_blend,image_a lpha) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 21 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 draw_sprite_ext& #40;sprite_index,0,x,y,image_xscale,image_yscale,image_angle,image_blend,image_a lpha) coś nie tak z tym jest chodzi mi o takie coś: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 draw_sprite_ext(tarcza,0,round(x+25),round(y-22),1,image_xscale,image_blend,tarcza,image_alpha) draw_sprite_ext(sprite_index,0,x,y,image_xscale,image_yscale,image_angle,image_b lend,image_alpha) jak chcesz miec tam gdzie chcesz to starczy ustawic w originach i zmienic round(x+25) na round(x+0) i tak samo z y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 21 Października 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Było już wiele razy. Poszukaj lengthdir_x i lengthdir_y. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Ustaw im originy na środku i narysuj tarcze w takim miejsu żeby po nałożeniu się orginów była w ty miejscu w którym chcesz - potem tylko draw_sprite_ext i wspólny image_angle... Mozesz też rysować to na lenghtdirach :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Yoda, jemu chyba chodzi o ten przykład co mi wysłałeś z tą bronią tyle że on chce z tarczą. @Morrowind: Spytaj Yody czy Ci wyśle "Przyklod.gm6". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 Nie mam juz tego w upie ani na dysku :P Ale to proste jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morro Opublikowano 21 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 no proszeeeeeee.... przyda mi się na pewno a nie bardzo wiem gdzie to wszystko powstawiać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 21 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2007 https://gmclan.org/up1558_11_mieczyk.html :D nie miałem grafiki tarczy to wrzuciłem mieczyk :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi