Cora Wind Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Jak mam zrobić potworkowi życie i jak zrobić żeby gdy liczba życia osiągnie 0 to ten potwór znika Aha i jeszcze jedno .. ;/ jak zrobic ze jesli będzie 0 potworków na mapie pokazuję się tekst i po nacisnienciu (OK) przechodzi się do następnego poziomu :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 1. CREATE: HP=100; STEP: if(HP<=0) { instance_destroy(); } 2. STEP: if(!instance_exists(obj)) { show_message('Wcisnij OK'); room_goto_next(); } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Do obiektu potwora: W create: hp = 100; // tworzysz zmienna 'hp' ktora bedzie sluzyc jako zycie potwora Do step: if hp <= 0 //jesli zmienna hp ma wartosc mniejsza lub rowna 0 instance_destroy(); // usuwasz obiekt Do obiektu kontrolującego: W step: if !instance_exists(nazwa_obiektu_potwora) { show_message("Wygrales"); room_goto_next(); } :P UP: Ale ja długo piszę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 19 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Dziękuje :) jeszcze jedno pytanie Jak zrobić że jak obiekt fire dotknie potworka to odejmuje mu 1hp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 W kolizji HP -= 1; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Jeśli mój kod to: HP-=1; A jeśli Snake: hp-=1; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 19 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Bardzo wam dziękuje już wszystko mam ale jeśli możecie pomóżcie jeszcze w tym temacie: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=8258 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi