Dami_GM X Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Hejka jak zrobić animację ruchu kolesa. Np. chce zyb gosciu poszedł w lewo i żeby animacja się zmieniła na lewą stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Uzyj opcji szukaj, zajrzyj do helpa a przede wszystkim do FAQ!!!! :ranting2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 Jest taki klocek w main1 po lewej Sprite To tak Robisz Eventa Left Dajesz tam klocek change sprite i dajesz obrazek.. Taki z pacmanem czerwonym Proste nie?? A ja musiałem się uczyć :D A do chodzenia to dajesz jakiś klocek i X= -5 y= y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 image_xscale=1 lub image_xscale=-1 masz tu przykład co prawda dotyczy atakowania ale również znajdziesz tu wykorzystanie tej funkcji. https://gmclan.org/up1558_11_atakowanie.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Ja po prostu zrobiłem gifa :) i mi się ruch też animuje myślę że to najprostszy sposób @edit Chyba cię źle zrozumiałem :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly158 Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 W jakim rzucie ma być grafika ? (top-down, izometria, z boku jak platformówce) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 W jakim rzucie ma być grafika ? (top-down, izometria, z boku jak platformówce) A co to ma do rzeczy? o_o Żeby zrobić najprostszą animację wystarczy obrócić sprite'a w GMowym edytorze i go zmieniać w akcji ruchu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly158 Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 A co to ma do rzeczy? o_o Żeby zrobić najprostszą animację wystarczy obrócić sprite'a w GMowym edytorze i go zmieniać w akcji ruchu. Ma bardzo dużo... W top-down nie musisz nic robić w edytorze wystarczy pobawić się z diretion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 19 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2007 Najlepszy sposób zmieniana spriteów bo nie trzeba rysować sprita w lewo i w prawo !! wszystko za pomocą kodu :) EDIT: ups zapomniałem o linku xD http://www.atomgames.prv.pl/pl/001/006/002/ a masz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi