Pieter Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Co jakiś czas debuguje mi svchosta... nie wiem co może być przyczyną ale skutkiem jest to że wywala mi automatycznie kartę dźwiękową i nie słyszę dźwięków z aplikacji które włączę po tym debugu... Czy wiecie co może być przyczyną? i jak to naprawić? oczywiście bez formatowania dysku ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Virus... Tez mialem kiedys podobnego vira jak bawilem sie w robienie serwerow w Mu Online... Wiem ze w System 32 gdzies siedzi :( Ale juz nie pamietam jak sie go usuwalo :( Wiem tez, ze Kasperski itp. nie wykrywaly tego jako vira :( Tylko Panda zaliczala go do virusow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 16 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 nie sądzę żeby to był wirus... co jak co to ja dbam o swoje i komputera bezpieczeństwo, i jak na razie to tylko to szwankuje u mnie w kompie więc nie sądzę żeby o był "virus"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Tzn. chodzi Ci o usługę svchost, czy o cały ten moduł ? Bo widzisz, normalnie to mówiąc "debug svchosta" ma się na myśli cały moduł, ale jeśli chodzi o pojedynczy proces, to wystarczy dać nowe zadanie i svchost.exe :P To jednak działało tylko kiedyś, jak była tylko jedna taka usługa na liście zadań, teraz jest kilka i każda jest przyporządkowana innemu modułowi systemowemu, a jak wiadomo, jeśli się uruchamia svchosta jako zwykły root bez ukierunkowania modułu, to ma się wtedy albo dwie usługi sieciowe, co spowalnia sieć, albo dwie usługi menedżera kontrolki systemowej (takiego drzewa procesów głęboko systemowych), co spowalnia kompa. Nie da się uruchomić w Menedżerze zadań (ani raczej w cmd, choć tutaj nie jestem pewnien) svchosta z paramentrami odpowiedzialnymi za obsługę karty dźwiękowej. Najpierw spróbuj uruchomić svchosta przez zwykłego menedżera zadań (co i tak jest z góry skazane na niepowodzenie, ale nie myślę też, że byłeś na tyle gupi, żeby nie spróbować :P). Jeśli to nie pomoże, to może zaktualizuj sterowniki karty dźwiękowej...? Bo wiesz, debug svchosta to nie jest jak debug jakiejś zwykłej aplikacji, że jego przyczyną jest po prostu błąd w programie, lecz np. brak odpowiednich zasobów systemowych (takich jak właśnie sterowniki), ponieważ svchost jest usługą systemową działającą w tle i raczej przyczyną jej debuga jest błąd w systemie, a nie w samej usłudze. Ja równierz bym wykluczył winę wirusa, ponieważ svchost jest usługą zbyt wielordzeniową i powrzechną, by była celem ataku jednego prostego wirusa zalegniętego w systemie. Więc tak jak mówię: aktualizacja sterowników karty dźwiękowej i pożyjemy, zobaczymy :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 16 Października 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Zainstaluj Process Explorer, a następnie w menu Options zaznacz Replace Task Manager i zamknij progsa. Gdy wyskoczy debugowanie svchost'a wciśnij CTRL+ALT+DEL i teraz z listy procesów znajdź svchost'a, który jest debugowany, najedź na niego myszką i sprawdź jakie usługi ma w liście services. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 16 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 dzięki za pomoc, spróbuje ;) a jak coś będzie nie tak to napisze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 16 Października 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 I trzymaj kciuk by nie okazało się, że to główny svchost windowsa, który obsługuje większość usług, bo wtedy będą kłopoty ze zlokalizowaniem przyczyny. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 16 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 wiesz... bo oprócz dźwięku zmienia się mój styl windowsa na "standardowy" a potem z powrotem na ten co mam. A svchost włącza się sam od nowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 16 Października 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Tak czy siak sprawdź ten co się wyłacza i włącza jakie obsługuje usługi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 16 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 http://img215.imageshack.us/img215/2700/ssssds7.png no to pięknie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 A ja mam taki problem ze mam aż 5-6 svhostów problem z usunięciem 3 złośliwych programów które odpowiadają za reset mojego pcta przy instalacji no i komp nie wydaje dźwięku. a jeszcze jedo jak probuję usunąć szkodliwe oprogramowanie to wywala mi errora i pisze że ta aplikacja jest używana o.o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CuB3 Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 No taa... Bo svchost jest caly czas uzywany :) A pozatym uzyj Avast! i on Ci przeskanuje komputer na samym starcie :) Przed wladowaniem Windows'a :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gooman Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Poszperałem troche w necie.. i w większości podobnych przypadków wyszło na to że to aktualizacje automatyczne tak mieszają ... daje linka do stronki z rozwiązaniem może to pomoże ... LINK:http://swigartconsulting.blogs.com/tech_bl...ws_update_.html PS. Znalazłem link do patcha od microsoftu który ponoć likwiduje ten problem: LINK:http://wer.microsoft.com/responses/Respons...a0-18acbb1fffb1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi