MAK Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Chciałbym się zapytać ile macie RAM. Bo jeśli się okaże że każdy ma >= 512 to mit o potrzebie optymalizacji skryptu jest obalony. Nie żebym miał problem z fps ale jestem ciekaw czy warto się męczyć z optymalizacjom, zamiast robić gry szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 "Jaki macie sprzęt?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 15 Października 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Bo jeśli się okaże że każdy ma >= 512 to mit o potrzebie optymalizacji skryptu jest obalony.Ilość ramu nie ma praktycznie żadnego związku z optymalizacją skryptów, tutaj liczy się głównie procesor. O pamięć martw się w przypadku zasobów muzycznych i graficznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Po za tym, jakość sprzętu u wszystkich nie uzasadnia lenistwa autora. Zawsze ktoś się znajdzie, który ma przedepokowy sprzęt i będzie bluzgał na szybkość gry. Po za tym mam 512, a niedługo 1024 mb ram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Bo jeśli się okaże że każdy ma >= 512 to mit o potrzebie optymalizacji skryptu jest obalony.ROGLMAO. "Teraz każdy ma procesor 1500100900THz, więc mogę zrobić platformówkę 2D w 640x480, która zeżre 98% takiego proca". Poza tym rasowy GM-owiec zawsze szuka nowych wyzwań, również przy optymalizacji :) Co do RAM, ja mam 1,3GB, ale prawdopodobnie dokupię więcej (samplowanie chromatyczne >.>). Jeszcze trochę i będzie trzeba się przerzucić na 64-bit, bo 4GB RAM to już przy niektórych plug-inach za mało ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 ja mam łosiem dżibi, ale jak chcesz w ogóle coś optymalizować to zacznij od zmiany środowiska i języka ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marzec Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 Czyli wyjedź do Irlandii (środowisko i język) ;) Ja mam 512 ram i próbowałem kiedyś robić edytorek do gier w 3d i przy sporej ilości obiektów (ładnie się prezentowały na ekranie ;) ) gra się mocno nie zacinała Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 16 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 @off Czy czasem ten temat nie powinien iść do offtopic?? 384 w laptopie ;p nie chwale się, ale mój ojciec ma 2GB w swoim kompie :D a teorytycznie mam do niego dostęp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi