Millenium Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Mam problem z moim programem a mianowicie obiekt który jest tekstem powinien wychodzić poza ekran (przewijanie jak w przeglądarce) ale tylko w niektórych warunkach np kiedy rozmiary danego obiektu konkretnie to wysokość są większe od rozmiarów okna. Warto wspomnieć że obiekt nie może się poruszać się do dołu jeżeli nie był poruszony do góry tzn że jeśli pewna jego część wystaje poza górną krawędź ekranu to może się poruszać w dół jeśli nie to nie i na odwrót jeśli pewna jego część wystaje poza dolną krawędź to może się poruszać do góry jeżeli nie to nie o t dokładnie mi chodzi w podkreślonych słowach. Pomoże mi ktoś link do programu: https://gmclan.org/up2727_4_hamachi_gb.html UWAGA AUTOR ZABRANIA ROZPOWSZECHNIANIA, PRZERABIANIA NA INNE PROGRAMY/GRY. PO JEGO ZGODZIE JEST TO MOŻLIWE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Millenium Opublikowano 15 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 sorka za dubla ale chyba to forum umiera jest tu ktoś jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Forum ma się dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 Mamy dobrego lekarza więc się nie martw. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Millenium Opublikowano 15 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 oczywiście starzy weterani lubią se pożartować i po offtopować - niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 15 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 pokombinuj z opcją if, masz w helpie if cośtam then cośtam, (np. if image_scale>2 then x+=1) podstawiasz odpowiednie wartości pod cośtam i dobrze jest. Podpowiedź: użyj szarych komórek (nie chodzi o nokie 3310 itp) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Millenium Opublikowano 15 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2007 kombinowałem na innej zasadzie ale nie wyszło i za bardzo teraz nie mam czasu wiesz tymon wie dla czego i bardziej czekam na gotowca a za gotowca odeśle pozdrowienia w creditsach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 16 Października 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 No to znajdź ten czas i sam się weź do roboty, bo z tego co widzę, to 90% twojej aplikacji stanowią dll'e i skrypty do ftp, gmsock i rm_http. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Millenium Opublikowano 16 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2007 ie mogę rozumiesz??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Millenium Opublikowano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 HALO HALO HALO HALO CZY TO FORUM JESZCZE ŻYJE ??? JAK TAK TO CZEMU NIKT W TYM TEMACIE JUŻ NIE PISZE?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 Bo nie mamy takiego obowiązku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Millenium Opublikowano 17 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 wiem ale chciałbym prosić was o pomoc w tej sprawie zazwyczaj na forum zadaje się pytanie a forumowicze na nie odpowiadają ja sie pytam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 17 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2007 masz dwa wyjścia: albo przesuwaj viewy albo zmieniaj pozycję rysowania :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Millenium Opublikowano 18 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 fajnie że wiem ocb bo wiesz gdybym coś takiego umiał zrobić to bym zrobił więc bądź taki dobry i to zrób dam cię w creditsach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 18 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2007 https://gmclan.org/up1558_11_tekst___scrol_przewijanie__.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Millenium Opublikowano 20 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2007 marek s chyba nie zrozumiał pytania ja chce aby tekst który przewijam nie wychodził poza room w tym przykładzie wcale tego nie rozwiązujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 22 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2007 mianowicie obiekt który jest tekstem powinien wychodzić poza ekran (przewijanie jak w przeglądarce) To może napisz bardziej zwięźle... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi