Fallord Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Witam Was drodzy gmclanowicze : ) Zastanawiam sie nad zakupem gry wymienionej w temacie,a nazywa się "Stronghold 2". Chciałbym zapytać czy grał w nią ktoś i jakie wrażenia ? Grałem w poprzednie części "Twierdzy" ale jakoś mi nie przypadły do gustu. Możliwe że Stronghold 2 będzie się różnił od poprzedniczek. Mi na przykłąd nigdy nie przypadły częśc 1 i 2 gry Age Of Empire natomiast 3 już przeszedłem i bardzo mi sie spodobała.(Tak samo było z Settlersami.5 mi się jakoś podobała :)) A więc pytam: -Czy grał ktos w Twierdze 2 ? -Jakie wrażenia z gry ? -Czy różni się od poprzednich części ? Z góry dzięki - Pozdrawiam Fallord :chris: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Twierdza 2 jest mniej grywalna od 1 i crusader :/ Przy tamtych mozna siedziec i siedziec i grac i grac, 2 to juz nie to samo :P Moim zdaniem sie nie oplaca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krychu90 Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Mam takie same zdanie co Stig, Twierdza i Twierdza Krzyżowiec Rządzą! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 22 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 No widzisz ale u mnie było inaczej. AoE 1 i 2 nie lubiłem 3 jest troche inna niż poprzedniczki i mi sie jednak 666x lepiej podobało xD. Tak samo było z settlersami.Może uznacie mnie za n00b'a ale mi najbardziej podobała sie piąta część. Więc może i tak samo z Strongholdem będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 22 Września 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Fallord, zapewniam, że nie będzie tak samo. Mi się podobała cała seria AoE, z 3 włącznie (i czekam na kolejny dodatek, który wyjdzie niebawem), z Settlersów głównie 2 i 5, a nadchodząca 6 też niczego sobie. Jeśli chodzi o Twierdzę 2, to to jakaś pomyłka i profanacja serii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 ja tam jestem za Settlersami(jedynka) sciagnij nie pozalujesz. I do tego darmocha :-) Twierdza byla bardzo dobra gra, jesli ci sie jedynka nie podobala to z dwojka bedzie jeszcze gorzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Mi tam tylko jedynka Twierdzy się podobała. A jeśli chodzi o AOE, to trójka IMO jest shitem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Mnie tam zawsze nudzą gry, które polegają na wybudowaniu całego miasteczka/kolonii tylko po to, żeby zbudować wojsko i natrzeć na wroga. Albo sama walka, albo spokojna ekonomia. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Właśnie to jest najciekawsze ;) . A w AOE 3 nie spodobała mi się grafika i ten nowy klimat. To już nie to, do dwójki jestem przywiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Mnie tam zawsze nudzą gry, które polegają na wybudowaniu całego miasteczka/kolonii tylko po to, żeby zbudować wojsko i natrzeć na wroga. Albo sama walka, albo spokojna ekonomia. ;) Dobrze powiedziane. Jedna z najgorszych rzeczy jakie mi sie w tych grach przytrafia to pieknie zbudowana i prosperujaca osadka ktora zostaje dosztenie spalona, bo przeciwnikowi wystarcza baraki i magiczne zmienianie surowego miesa na zolniezy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Widać nie jesteście fanami prawdziwych strategi :) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 A mnie nakjbardziej wkurzało w takich strategiach jak Zeus czy Cezar że jak zawwze rozbudowałem piekne miasto raptem wszystko zaczęło się palić i koniec miasta xD hmm AoE3 wg mnie ma ciekawy klimat i dosyć mnie wciągnęła.Do wczesniejszych częsci jakoś się nie przywiązałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 25 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 Jakbyś dobrze budował i odpowiednie budynki odpowiednio stawiał to by ci się nie spaliło xD Wiem dobrze bo grałem w każdą z serii 'cezarowych' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fallord Opublikowano 25 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2007 E tam xD nawet jak postawiałem wszędzie studnie badz budynki ze "strażakami" to i tak wszystko było w ogniu xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mistyk Opublikowano 26 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2007 Och a właśnie chciałem kupić Twierdze 2. To chyba JEDYNA gra której nie kupiłem i zadziała na MXie. A twierdzy Krzyżowców nie widzę(ale jak grałem u kumpla to naprawdę ######ścicha giera). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi