KoRn Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 mam taki kod: input "Jak masz na imie? "; imie input "Jak masz na nazwisko? "; nazwisko print "Nazywasz sie: "; imie; nazwisko; w basic. ale czemu nie moge pisac liter, tylko liczby??? <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 input "Jak masz na imie? "; $imie input "Jak masz na nazwisko? "; $nazwisko print "Nazywasz sie: "; $imie; $nazwisko; Gdy piszesz zmienne bez "dzyndzla", to wtedy przyjmuje tylko liczby. Trzeba dopisać dolara, i bodajże wykorzystać jeszcze jedną funkcję, której to już nie pamiętam. Spróbuj na razie tak i powiedz czy działa. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 22 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 input "Jak masz na imie? "; $imie input "Jak masz na nazwisko? "; $nazwisko print "Nazywasz sie: "; $imie; $nazwisko; Gdy piszesz zmienne bez "dzyndzla", to wtedy przyjmuje tylko liczby. Trzeba dopisać dolara, i bodajże wykorzystać jeszcze jedną funkcję, której to już nie pamiętam. Spróbuj na razie tak i powiedz czy działa. :P dzyndzla :P dobre :) dzięki za pomoc. działa :) edit: i jeszcze jedno: co zrobic zeby program sie nie zamykal przy zakonczeniu funkcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 Najprościej dopisać nowy input na koniec, żeby czymś zająć kompa zanim to zamknie. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 22 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 dzięki :) YEAAAH! napisałem pierwszy program w BASIC! yeeeaaah. input "Jak masz na imie? "; $imie input "Jak masz na nazwisko? "; $nazwisko input "Ile masz lat? "; lat input "Do której klasy chodzisz? "; klasa input "Gdzie mieszkasz? "; $dom input "Ile masz rodzenstwa? "; rodz input "Jak ma na imie twoja matka? "; $mama input "Jak ma na imie twój ojciec? "; $tato input "Ile masz centymetrów wzrostu? "; wzrost print "------------------------------" print "Nazywasz sie "; $imie; " "; $nazwisko print "Masz "; lat; " "; "lat" print "Chodzisz do "; klasa; " "; "klasy" print "Mieszkasz "; $dom print "Masz "; rodz; " braci/sióstr" print "Twoja matka ma na imie "; $mama print "Twój ojciec ma na imie "; $tato print "Masz "; wzrost; " centymetrów wzrostu" input " " dzięki dziadek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pager Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 wzruszyłem sie :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 22 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 @pager: czemu? co w tym jest złego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pager Opublikowano 22 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2007 no co Ty, basic jest spox. w koncu ktos zainteresowal, a nie tylko pascal i cep ;P jakiego kompilatora uzywasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszon Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 mam taki kod: input "Jak masz na imie? "; imie input "Jak masz na nazwisko? "; nazwisko print "Nazywasz sie: "; imie; nazwisko; w basic. ale czemu nie moge pisac liter, tylko liczby??? <_< Może użyłeś zmiennej liczbowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 input "Jak masz na imie? "; imie$ input "Jak masz na nazwisko? "; nazwisko$ print "Nazywasz sie: "; imie$; nazwisko$; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 24 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 Przypadkiem kliknołem i teraz edytowałem nie chcę dostać warna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 24 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2007 input "Jak masz na imie? "; imie$ input "Jak masz na nazwisko? "; nazwisko$ print "Nazywasz sie: "; imie$; nazwisko$; Już dostałem odpowiedź od dziadka. Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi