Lordis Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 witam all pewnie znacie przyklad na tej stronce system atakowania ala tibia :) jak tak to git ja mam problem gdy wlanczam przyklad wyskakuje mi błond : ERROR in action number 1 of Draw Event for object obj_draw: In script draw_health: Error in code at line 18: draw_rectangle_color(xx,yy,xx-pasek,yy1,kolor,kolor,kolor,kolor,false); at position 2: This function is only available in the Pro Edition. a wiec wchodzie w ten skrypt "draw_health" i znajduje 18 linijke var pasek, czas, czas_max, dlugosc, xx, yy, xx1, yy1, kolor, kolor1; xx = argument0; yy = argument1; xx1 = argument2; yy1 = argument3; czas = argument4; czas_max = argument5; dlugosc = xx - xx1; pasek = ( czas / czas_max ) * dlugosc; kolor1 = draw_get_color(); draw_set_color(c_black); draw_rectangle(xx-1,yy-1,xx1+1,yy1+1,false); draw_set_color(kolor1); kolor = merge_color(c_red,c_lime,czas/czas_max); draw_rectangle_color(xx,yy,xx-pasek,yy1,kolor,kolor,kolor,kolor,false); i nie wiem co dalej xD pomuzcie zeby dzialalo a jak nie wiecie czy cos to jak mugl bym prosic jakis przykladzij jak zrobic pasek życia potworkom nad glowom :D Z Góry THX i Pozdro LoRdIs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Napewno przepisałeś cały kod? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 aby dzialalo musisz wydac 50 zl i kupic sobie game makera pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 15 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 noo tak z tego skryptu draw_health Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 A masz wersje Pro?? ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 15 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 o lol napewno jest jakies inne rozwiazanie nie mam pro ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 Spróbuj z rysowaniem prostokąta :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 15 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 ;p sprubuje jakos kk thx ale jak byscie mieli jakis pomusk to piszcie ej a wy macie wykupione pro ???? bo nie wiem czy to sie oplaca ;/ bo ja zadobry nie jestem w te klocki i nie wiem jak sie robi zabardzo gry macie jakis ink do poradnika ale nie "moja pierwsza gra" czy jakies takie xD taki do skrypt bardziej z góry thx :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 15 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2007 ja mam legalnego pro game makera i jestem z tego zadowolony :P. a poradniki sa nawet na tej stronie i do nauki obslugi game makera tylko ona mi wystarczyła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi