początkujący Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Podczas tworzenia na niezarejestrowanej wersji Game_Makera zauważyłem, że programiści nie zrobili blokady do kodów. Tak można używać przeźroczystości nawet nie mając zarejestrowanej wersji, ale tylko używając kodów. Do tego dochodzą również inne kody, np: xscale, yscale, i inne, ale nie pamiętam jakie :D . I teraz mam w związku z tym pytanie. Jak napisać akcję "Draw_an_effect" jako kod, bo być może będzie działał, a chciałbym spróbować, bo to jest bardzo przydatna akcja. Wiem już jak mam napisać co to ma być za efekt, ale nie wiem jak zacząć kod. Szukałem kodu zaczynając do "draw_..." ale tam nic nie było o tym. Pomoże mi ktoś? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 effect_create_above(ef_...,x,y,size,color); Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 5 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 THX, nareszcie. Nie wiem jeszcze czy działa, bo nie sprawdzałem. :D . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi