Lord Vayaa Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Jak zrobić jak mam zaznaczonego potworka/npc na atak i zeby jak bym np wcisnal crtl strzała leciała by prosto do wroga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 direction=point_direction(x,y,potwor.x,potwor.y); speed=ileśtam; ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ale jak zrobić zebym mógł puścić ten pocisk tylko wtedy jak mam zaznaczonego potwora na atak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 A skąd mam wiedzieć jak "zaznaczasz potwory na atak" w swojej grze, cokolwiek to znaczy? :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Yy coś w stylu tibii mam, więc wiesz jak to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 musisz ustawić zmienną zaznaczenie i wykonywać strzał tylko jak zmienna jest true, albo równa 1 .Chcesz przykład?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Już nie chce przykładu przez noc myślałem :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Albo jednak poprosze przykład(sorry za double ale jak bym napisał w edicie to nikt by nie spojrzał) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Przy kliknieciu left na potwora select=true Przy atakowaniu go if potwor.select=true to atak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Źle mnie zrozumiałeś ja już mam ustawione attack i co mam do tego dolozyc co powiedziales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 No to skoro masz to co ty jeszcze chcesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Źle mnie zrozumiałeś ja już mam ustawione attack i co mam do tego dolozyc co powiedziales? chyba nic nie musisz. Jak ci nie dziala to cos popoprawiaj, pozmieniaj itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 To mam w right pressed: var text,menu; if atak text = 'Przestań atakować'; else text = 'Atakuj'; menu = show_menu(text+'|-|Anuluj',-1); if menu = 0 { if atak { gracz1_obj.atak_npc = -1 atak = false; select=true } else { gracz1_obj.atak_npc = id; atak = true; select=true } } a w create potwora select=false a w press crtl: if npc_pijak.select=true instance_create(x,y,strzala) co jest? wszystko dobrze powinno byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 A co jest źle? przybliż... moze dodaj jeszcze if npc_pijak.atak=true... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Nie tworzy mi sie strzala ale atak z lapy dziala... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 dodaj w create pijaka: pijak.atak = false Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vayaa Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Mówiłem atak normalny dobrze działa!!! Tylko nie działa select!! EDIT: Dostałem oświecenia wiem jak to zrobić!! EDIT: Kurcze no zmieniłem na to żeby strzała mogła polecieć musi być atak=true no i nic, nie tworzy sie strzała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Może się tworzy, a nie leci, bo nie raczyłeś nadać jej kierunku i szybkości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I am Lord Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Najprościej jest nadać jej szybkość tak: W press_control zamiast instance_create(x,y,strzala) napisz i=instance_create(x,y,strzala); i.speed= i.direction= po równa się uzupełnij. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi