warcrawt Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 :( 1.jak wyznaczyć miejsce gdzie ma być zrobiony scener shot ? 2.jak zrobić lupe taką jak w microsoft paint ? 3.(kwadrat,kułko,linie) tak jak w microsoft paint ? Wiem że to około 40% mojej gry ale napewno umieszcze w creditsy!!! :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 A zapłaci pan w złocie? 1. Wyznacz pierwszy punkt, a potem ostatni. Potem wrzuć współrzędne do funkcji screenshotującej (z dll'a, własnej, nieważne.). 2. Powiększyć obraz. :P 3. Kwadrat jak w 1., kÓłka nie powiem, linia też jak 1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Mugłbyś sprościć ? z drugim dam se rade ale 1,3 to już co innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 draw_circle draw_rectange draw_line ...czemu nie czytałeś dokumentacji :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 może jakiś przykład? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 może przeczytaj dokumentacje... -.- nie ma nic bez nauki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 może jakiś przykład? Na przykład do Warszawy. Ew. do Helpa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 przeczytałem ją całom !!! i nic co mam robić ? :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Lol, jak przeczytałeś dobrze i nie wiesz to już nie wiem... :huh: @Down: Gratz za znajomość ortografi. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 chodzi mi o klikasz w jakieś miejsce i to jest poczontek. Przeciongasz myszkom, puszczasz i to jest koniec figury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 myshlenie nię boli poczytaj o zmienyh https://gmclan.org/index.php?czytajart=30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 nie potrafie gml Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 no to bez gml będzie ci ciężej zrobić to na klockach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmaul Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 http://stg.one.pl/index.php?page=5 -> Bardzo ładnie opisany kurs GML. Jeśli wcześniej miałeś jakąś styczność z programowaniem, to wszystko przyjdzie łatwo, szybko i przyjemnie. Poza tym zapoznanie się z treścią helpa wbudowanego w program naprawdę nie gryzie. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Czytałem nic nie dało :mellow: . morze ktoś poda jakiś scrypt do tego co sie pytałem? :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 morze ktoś poda jakiś scrypt do tego co sie pytałem? crying.gif Niestety jezioro. Człowieku najpierw naucz się podstaw GM i ortografii a nie piszesz bezsensowne posty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Dobara. Ale co do tematu, jak dam program w kturym był scenershot to mi ktoś pomorze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Dobara. Ale co do tematu, jak dam program w kturym był scenershot to mi ktoś pomorze? Co to jest scenershot? Czyżby chodziło Ci o Screen Shot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Tak o scren shot tamto to pomyłka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Ale chcesz screenshota z całego roomu? Jeśli tak: screen_save("nazwa.rozszerzenie") Jeśli nie: screen_save_part(x,y,szer,wys,"nazwa.rozszerzenie") Tylko GM coś chrzani z rozszerzeniami i gdy zapisuje w jpg to tak na prawdę bmp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo1517 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 boże... weź ty najpierw to się naucz ortografii (tylko powiedz, że masz dysleksję, a przyjadę do ciebie i strzele ci w łeb,a twój mózg zaklei monitor! -.-) Przeczytałeś całą i nic nie kumasz? To oznacza tylko jedno, wracaj do szkoły uczyć się czytania ze zrozumieniem :/ PS: Nie da się przed rejestracją dać jakiegoś testu na inteligencję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 A jak nie znasz podstaw GML`a to się nie bierz za coś czego nie umiesz zrobić. Rób to co umiesz albo czytaj dokumentacje i kursy tak długo aż zrozumiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Troche podstaw znam ale nie do końca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Czemu gdy robie scren shota to jak oglondam obrazek to staje sie czarny. :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Bo się ogląda nie oglonda. Mógłbyś opisać w czym go "oglondasz" czy coś bo jasnowidzem nie jestem. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Przepraszam za ortografie nie spojrzałem. "Podglondem obrazków i faksów" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Albo źle ustawiłeś albo nie można "podglondać" w trakcie zapisywania. Chociaż u mnie działa bez zarzutu. EDIT: Masz kod z jakiegoś mojego starego projektu: fname = get_save_filename('Bmp(*.bmp)|*.bmp',''); if (fname == '') exit; screen_save_part(fname,97,34,509,413) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 [screen_save_part("snapshot5.bmp",0,0,60,60) ] tak napisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Dalej to samo :crying: podaj przykład to morze zadziała :crying: :crying: :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Morze działa cały czas, a przykład zaraz dam. EDIT: Jestem wielki! Masz tu przykład: https://gmclan.org/up1202_11_b.html, tylko w nazwie pliku musisz wpisać na końcu .bmp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi