Nikas Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Siemka! mam taki przykładzik i czy mugłby mi go ktoś przerobić tak....może zacznijmy że dam link do przykładu http://www.gmclan.org/up1486_11_Sztuczna_i...ncja_wroga.html Opis: chodzi o to że mam zrobionego wroga który z mną chodzi ale ja chce tak by wróg zaczął za mną chodzić jak się do niego zbliżę i nie wiem jak to zrobic prubowałem z funkcją if distance to obj ale nie wyszło :( please, who can help me?? z góry thanks PS. ta gra co robie napewno was zaskoczy użyje wszystkiego co umiem by zrobić dobrą grę :) to nie przechwałka tylko chce zrobić znowu coś fajnego a nie gre typu Lu Adventures xD EDIT: wróg ma za mną chodzić jak się zbliże na 7 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Wstaw to w Stepie "obj_wrog" if place_free(x,y+1) { gravity = 0.5; } else { gravity = 0; } if (distance_to_object(obj_gracz)<200) { if x > target.x && place_free(x-4,y) { x -= 4 } if x < target.x && place_free(x+4,y) { x += 4 } if abs(x - target.x) < 3 { x = target.x } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikas Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Dzieki!!!!już działa sam bym sobie nie poradził ! z góry thanks! ZAMYKAM! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi