Marek8 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Witam Chce zrobic zeby po uzyskaniu odpowiedniej ilosci punktów, gracz przeszeł do kolejnego rooma, w którym po zwiekszeniu wyniku i uzyskaniu odpowiedniego poszedł do kolejnego rooma i tak dalej ... Jak moge to zrobic...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Event Game Start: global.Punkty = 0; //Stan punktów global.PunktyMax = 100; //Max ilości punktów global.PunktyDod = 70; //Ilość dodania punktów wraz z roomem Event Step: if( global.Punkty >= global.PunktyMax ) //Sprawdzanie czy ma się wystarczającą ilość punktów { global.Punkty = 0; //Resetowanie licznika punktów global.PunktyMax = global.PunktyMax + global.PunktyDod; //Zwiększenia max punktów room_goto_next(); //Przechodzenie do kolejnego rooma } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadeo Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 możesz też zrobić tak w evencie create wpisz w klocku Excecute piece of code: global.punkty = 0; global.maximumpunkty = 100; w evencie step if( global.punkty >= global.maximumpunkty ) { room_goto_next(); } i po frytkach jak jest błąd to się nie dziwcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Nie znasz funkcji global, nie przeczytałeś o co mu chodzi i skopiowałeś mój kod pozmieniałeś trochę... i tak nie działa dobrze, nabiłeś sobie tylko posta ale w ogóle to żal.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amadeo Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 możesz mieć ze mnie żal ale tak w ogóle to mogłeś pomyśleć tak: że jestem początkujący i nie znam jeszcze dużo funkcji GM że źle zrozumiałem Marka tak że możesz tę stronę www.żal.eu czy żal.pl sam sobie włączyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 możesz mieć ze mnie żal ale tak w ogóle to mogłeś pomyśleć tak: że jestem początkujący i nie znam jeszcze dużo funkcji GM że źle zrozumiałem Marka tak że możesz tę stronę www.żal.eu czy żal.pl sam sobie włączyć. Ale po co skopiowałeś mój skrypt i napisałeś posta z nim? :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek8 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Bardzo dziekuje obu panom, ale w mojej prostej grze zrobiłem score z klockow za zniszczonego przeciwnika 10 pkt no i juz jesli nabije te 100 score to i tak nic nie daje, zapewne global.punkty to nie to co score z klockow... ale na bledach sie czlowiek uczy:) a wiec teraz kolejne pytanie jak zrobic tak by po zniszczeniu przeciwnika przybyło mi tych global.punktów.. z góry dzieki wielkie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 w destroy przeciwnika global.punkty+=5 No albo iles tam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek8 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Wyskakuje mi po dodaniu tych kodów alert z errorem w if( global.punkty >= global.maximumpunkty ) Unknow varriable Punkty ?? co to moze byc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Unknown variable = nieznana zmienna. Musisz deklarować zmienne w CREATE obiektu: global.punkty=0 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Skopiuj dokładnie MÓJ kod to nie będzie błędów. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek8 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Po skopiowaniu "dokładnym" kodu maxa nic się nie zmieniło podobnie jak po dodtakowym zadeklarowaniu zmiennej:/ nie wiem moze cos pokreciłem gdzie indziej ale w tych kilku kodach wydaje mi sie ze wszystko zrobiłem okej, a tu ciagle ten alert mi wyskakuje:/ moze w czyms innym tkwi problem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 A daj nam plik .gm6 :) To Ci poprawimy. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek8 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 oki jest w moim katalogu jak cos to poprawiajcie i sprawdzajcie tylko bez smiechu bo sie diopiero ucze:):) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Możesz dać linka bo coś twojego upa znaleźć nie mogę. :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek8 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 maker:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi