Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Pytanko: Proszę o podpowiedzi (szczególnie miła pomoc zaawansowanych) tyczące się zrobienia przeglądarki internetowej w gm'ie... w zakładce twórcy obiecuje napis współautor dla osoby najbardziej pomocnej :), a dla pozostałych piszących w tym temacie (oczywiście pomagających, a nie piszących bez sensu)obiecuje napisanie w creditsach :) Jeszcze raz proszę o pomoc i pozdrawiam, MIMEK... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Beznadziejny pomysł, podoba mi się :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 co Ci się podoba ?? mój pomysł?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Możesz napisać własny silnik w oparciu o jakiś dll z xml (UWAGA! Bardzo trudno!) lub możesz pobrać jakiegoś dlla, który będzie wyświetlał I€ (patrz: X-RAY MEGA SUPER WEB BROWSER). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 a masz linka do tego (patrz: X-RAY MEGA SUPER WEB BROWSER). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubx Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Najlepiej, ale najtrudniej będzie napisać DLLa, który będzie parsował kod HTML. I 30% wykonane ;) Do pobierania strony użyć można np. RM_HTTP. Jeszcze kontrolki Windowsa do ładnego wyglądu. Nie używaj DLLa, który "wciska" IE do GMa, bo to nie wydajne, brzydkie i będzie to "przeglądarka w przeglądarce" :). To tyle co miałem do powiedzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makary155 Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 na www.gmc.yoyo.com jest dll z przeglądarką/edytorem html Dodatkowo posiada: -Okienko licencji -Progress bar -Windowsowe komunikaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 dzięki za pomoc coś znalazłem, ale...Bardzo trudne jak dla mnie i nie wiem czy sobieporadze, czy ktoś chce współpracować?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Weź ten projekt wybij sobie z głowy. Przecież nikt tego nie będzie używał, bo od kiedy to przeglądarka wymaga Direct3D? Game Maker jest do gier, a nie takich programów. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Wiem, że nikt by tego nie używał (oprócz mnie), ale ja chciałem to zrobić, żeby się czegoś nauczyć i znalazłem dll'a i opis tego dll'a i już wiem mniej więcej o co w tym chodzi :) a tak BTW: To sam drogi Ranmusie robiłeś przeglądarkę internetową w GM'ie :) pozdrawiam Mimek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Nie zrobiłem, bo podpięcie za pomocą dll'a kontrolki IE tworzeniem prawdziwej przeglądarki nazwać nie można (nawet nie upubliczniałem programu, bo to był po prostu test dll'a i tyle). A to, że tak napisałem w shoutboxie, to było tylko ku uciesze Bagna, który szpanuje byle głupotami. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 ahaa rozumiem :) a ja powiem jedno: Gdy zobaczyłem tego dll'a to pomyślałęm "CZARNA MAGIA", ale po przeczytaniu opisów coś kapuje :) pozdrawiam Mimek... PS nie mam pomysłu na grę, napiszcie jaką grę chcecie ode mnie na GMC ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Mimek to ja chcę abyś napisał nową almore tylko że grafika niech będzie w 3D. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 heh dobra, ale na twoim silniku i twojej grafice :), a tak na prawdę chce coś zrobić fajnego, ale nie mam pomysłu napiszcie jakieś ciekawe pomysły :) pozdrawiam Mimek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 18 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2007 jak nie masz pomyslow na zrobienie gry to wyjdz na podworko i zajmij sie czyms porzytecznym. Do GMa wroc jak bedziesz mial pomysl, inni ludzie za Ciebie wymyslac nie beda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi