telewizorem go Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Siema mam pytanko w sprawie sieci bezprzewodowej do laptopów . Mam laptopa i mam karte sieciową ale nie moge znaleść mi połączenia z siecią bezprzewodową plz pomuszcie jak zrobic zeby w laptopie był internet bezrzewodowy ?? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 A masz specjalną kartę sieciową z odbiornikiem sieci, do której chcesz się podłączyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telewizorem go Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 mam z odbiornikiem WiF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administratorzy gnysek Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Administratorzy Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 no jak nazwa mówi - odbiornik - odbiera. Musisz mieć z nadajnikiem. Polecam jakiś router D-Linka wtedy można sobie zrobić w domu małą sieć i po kłopocie (jak np. masz Kompa, Laptopa, PSP i jeszcze czasem ktoś wpada z laptopem/psp, to takie coś się naprawdę przydaje :D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Jaki typ połączenia? - karta sieciowa <-> karta sieciowa? Obie działają w trybie ad-hoc? - karta sieciowa <-> access point? Czy karta działa w trybie infrastructure? Czy karty działają w tym samym standardzie? Protokół cośtam b? g? Czy szyfrujesz połączenie? Wybierz ten sam standard i olej szyfrowanie tak dla testu. A co do neta na lapie, to pytania na przyszłość ;) Czy ustawiłeś odpowiednie ipki i grupę roboczą? Jaki masz internet? Neo? A może sieć lokalna? Jeśli sieć lokalna to czy nie filtrują pakietów po mac'u? Jeśli tak to musisz postawić serwer proxy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
telewizorem go Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 a przez kabel LAN ?? jak sie podlanczyc komputer z l;aptopem :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Przez kabel? To już wolałbym dalej kombinować z wifi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Ty chcesz zrobić serwer u siebie w domu z własnego kompa czy mieszkasz gdzieś niedaleko nadajnika jakiegoś dostawcy internetu WiFi? Ps. Może Twoja karta sieciowa nie pracuje z taką samą częstotliwości ( Ma inny standard... ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi