Marmot Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 A jak to niby zrobisz jak GM do działania potrzebuje WinAPI, Direct3D i ogólnie mówiąc składników Windowsa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Powiedziałem że pokombinuję :D nic więcej nie zdradzę. A jak się nie uda to powiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 No, to na co czekasz, juz możesz powiedzieć, że się nie udało ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Oj, Marmot ty to lubisz się ze mną drażnić widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vardi Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ktoś już w GM robił program do tworzenia gier xD teraz system operacyjny. Ciężko to widzę, ale pożyjemy zobaczymy. Powodzenia. PS. Informuj nas na bieżąco o postępie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Postęp jest :D jestem w trakcie tworzenia Simple Text Editor, i udało mi się zrobić coś czego niewielu dokonało na GMClanie - Enter w keyboard_string i w dodatku w trzech, krótkich linijkach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Postęp jest :D jestem w trakcie tworzenia Simple Text Editor, i udało mi się zrobić coś czego niewielu dokonało na GMClanie - Enter w keyboard_string i w dodatku w pięciu linijkach :D Chodzi Ci o: if( keyboard_check_pressed( vk_enter ) ) { keyboard_string += "#" } ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolka Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 A masz 3/5 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 nie, moja metoda jest mniej obciążająca przy długich textach, ale w istocie dotyczy słynnego #. Tylko jak zrobić przewijanie tekstu przy np. 100 linijkach??? PS dzięki Kolka i wszyscy, którzy ocenili tą pracę na więcej niż 2 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Oj, Marmot ty to lubisz się ze mną drażnić widzę. Nie drażnię się, tylko stwierdzam fakty, bo chcesz zrobić coś co jest awykonalne ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Tja, będę stary normalnie kombinował z DOSem 1.0 ta? PEWNIE ŻE NIE!!! Poza tym kto powiedział że Play 2008 ma być rozpowszechniany jako system??? Późniejsze wersje tworzone pod GM8.0 czy coś to może ale póki co tylko sprawdzam czy cokolwiek jest możliwe - Z NAKŁADKAMI I PATCHAMI NA DOSa PS. Zna ktoś dll-a do tworzenia textboxów??? takich jak w visual basic jak ktoś używał tego w np. Excelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 A nawet jak będziesz kombinować z ostatnim wydanym MS-DOS, PC-DOS lub FreeDOS to i tak ci się nie uda, choćbyś nie wiem jak kombinował i się nie sprzeczaj ze mną, bo nie masz tutaj totalnie racji ;p . Poczytaj trochę o systemach operacyjnych, o DOS, o Windows, o Game Maker, to może będziesz większym realistą co do tego pomysłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2007 Zawsze możesz skorzystać z biblioteki Allegro i skompilować pod DJGPP. ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Strasznie słabe ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LittleFish Opublikowano 30 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2007 jestem za mało ważny, bo nie dostałem wiadomości; nie ściągam. ;) a tak serio, to niespecjalnie mi się spodobało. nieużyteczne, żadnego indżojmentu nie ma z tego - 1/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 4 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Hmm zwykle 1/5 dostają przerobione przykłady. A biorąc pod uwagę że to wczesna beta, to LittleFish wykazał, że naprawdę dla niego jest ważne czy uznałem go za często pojawiającą się postać. Poprostu może ze 2 razy go widziałem jak coś napisał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 4 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2007 Nazwa ma 7 lat więc to nie jest zgapa z nowej sieci komórkowej.lame Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 5 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Za niedługo PreBeta 2. Już dostępny screen: Link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Za dużo efekciarstwa, za mało treści ;x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 5 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 A jakich Ci tu treści brak??? (I tu pewnie koniec propozycji :/ ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 5 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2007 Po co robić shella, w którym użycie procka przewyższa Aero Glass? I tu się mylisz, ponieważ moje propozycje to takie: Personalizacja (zmiana wyglądu [nie wystarczy tylko koloru], tapety), poprawienia bugów (jak wpisuję dmgr to mi wypluwa, że nie ma takiego pliku). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 6 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 jest zmiana tapety, nawet na nowym screenie jest opcja Background A co do Aero Glass - Play zużywa mniej procka, i mniej RAMu, chyba, że masz Vistę, bo tam XPek jest tylko s(t)ymulowany. (ach te gi(e)rki słowne... ^^) co do dmgr - sprawdź czy masz dmgr.exe w folderze z play... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 6 Grudnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Play zużywa mniej procka, i mniej RAMu, chyba, że masz Vistę, bo tam XPek jest tylko s(t)ymulowany. (ach te gi(e)rki słowne... ^^)Szczerze mówiąc nic nie rozumiem z tego zdania. :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 A jakich Ci tu treści brak??? (I tu pewnie koniec propozycji :/ ) Najwyraźniej liczyłeś na to, że już nie zajrzę do tego tematu? Ha, dawno już nie mieliśmy takich userów ^_^ W każdym razie jeżeli funkcjonalność pulpitu ma ograniczać się do tego, co jest na screenie, postaw na 640x480 - nie będzie taki pusty =D Wypełnianie go na siłę partiklami i bóg wie czym jeszcze jest gupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 6 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Najwyraźniej liczyłeś na to, że już nie zajrzę do tego tematu? To był edit w nawiasie po znudzeniu się brakiem odp. ;) Wypełnianie go na siłę partiklami To tylko efekt dodatkowy - nie wypełnianie na siłę. Poza tym - zawsze mogę wstawić OPF na pulpit ^^ @Ranmus: Play zużywa mniej procka i RAMu niż Aero Glass. Jeżeli Play jest odpalany pod Vistą NIE GWARANTUJĘ, że tak będzie, ponieważ XPek jest w V tylko symulowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Co chcesz przez to powiedzieć, że XP jest w Viście symulowany? Nawet go nie masz i ssiesz coś takiego z palca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 7 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Otóz mam V na laptopie, a o tym samym czytałem bodaj w trzech gazetach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 7 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2007 Za niedługo PreBeta 2. Już dostępny screen: Link Lepiej daj jakieś nie wiem... Przeglądarke? xD Podglądacz dysków( c, d itp.) I bedzie 4/5. A tak: 3/5 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeoTN Opublikowano 8 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2007 Obecnie pracuję nad wirtualnym systemem plików, ale nad implementacją rzeczywistego też myślę. I to intensywnie. Nowy screen - to zrobiłem wczoraj, trochę zmian jest jak widać - już dwie aplikacje mniej zawarte w jednej ^^ EDIT [19:16]: Play dostał QuickLauncher'a oraz możliwość przesuwania ustawień. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 11 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2007 Ciekawa rzecz.. Jakby jeszcze coś dodać mogłoby być na prawdę miło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi