Lord Marcelot Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Jak zrobić możliwość wczytywania plików graficznych o wielkości 96*96 i żeby inni gracze mogli je zobaczyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Był gdzieś taki temat... Wysyłaj po pikselu :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Tak, jest. Multi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 musisz je powysyłać każdemu z graczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Raczej jak gracz się loguje wysyła po pikselu do serwera, a admin wysyła reszcie ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 @ mike_p A mógł byś podać linka bo szukałem i nie znalazłem @ Tymon Można jaśniej? (nie pisz że można :P) I prosił bym o jakieś podpowiedzi jak by to wyglądało @UP No ale ja bym chciał aby raz wczytał plik mógł by się wylogować i obrazek cały czas jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 To zapisujesz obrazek po ściągnięciu jego z serwera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 To ja chyba zrezygnuję z obrazków :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 A ty to robisz w 39dll? Możesz kilkoma partiami wysyłać piksele... No albo zrobić kilka ustalonych wyglądów graczy i by sobie wybierali :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 No robię na 39.dll i bym chyba zrobił to żeby sobie wybierali wyglądy tylko... Nie wiem jak się za to zabrać :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Jeśli masz obiekty graczy to zrób im zmienną wygląd, która by była liczbą. Jak się logują niech wybierają wygląd i wysylają daną liczbę na serwer. Potem jak serwer przesyła wszystko o nim innym graczom, to wyśle też tą liczbę. No i wtedy możesz przelecieć switchem i dopasować do odpowiedniego sprite'a :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Jakoś mi się udało zrobić to nie na multiplayer (nie było tak ciężko) ale teraz jak zrobić żeby można było to zobaczyć na drugim komputerze? Edit: Zrobiłem to na zmiennych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Możesz zakodować obrazek metodą base64 i wysłać jako ciąg znaków, a odbierający odszyfruje i gotowe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Jednak wielkość ciągu znaków powiększy się po zakodowaniu. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 A jak jest writebyte? Ja widziałem na GMcommunity Ktoś zrobił kod do wysyłania obrazków przez 39dll. Trzeba tylko poszukać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 @Cekol A to było nie dawno czy jakiś czas temu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi