Yoda Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 No więc moi drodzy mam problem (jak zwykle :D ) Miałem 512 RAMu 2x po 256mb. Dokupiłem drugie 512 jako jedną kośc, podpinam sobię pod trzecie gniazdo i co? Nie wykrywa mi tego RAMu <_< Więc zamieniłem je miajscami i zamiast 1024mb mam 768 - wniosek? Jedno gniazdo RAMu mi nie działa. Odmówiło współpracy :D Macie jakiś pomysł jak je zmusić do działania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 A może te ramy się gryzą? Znaczy z jakich firm są te ramy? Bo aby ramy dobrze działały , to muszą być tej samej firmy (tak słyszałem :P ) albo zrób kolejność ramu np tak: 256-512-256 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 huh firmy to są innej ale własnie teraz tak są ułożone jka mówisz... I dalej 768. MI się zdaje że po prostu jedno gniazdo nie działa... Bo cokolwiek do niego nie wepne - nie wykrywa :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cekol Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 A zostaw tylko 512 w tym nie działającym slocie , i zobacz co się dzieje. Ale to najprawdopodobniej firma ramów. Koleś mi w komisie tak mówił :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 hmmm no może... Albo spróbuję wyjąc 512 i podpiac 256stke do tego gniazda które rzekomo nie działa... No nic - na razie musze zobaczyć czy Almora mi szybciej chodzi :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Żeby wiedzieć czy to slot padł, to wystarczy wyciągnąć wszystkie ramy, a potem sprawdzać osobno kolejne kości w tym slocie i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Tak też mam zamiar zrobić :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boro Casso Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Yoda też tak miałem. Weź pędzelek przeczyść slot i włóż go mocno. BO czasami sie wydaje ze juz jest włożony a jednak naprawdę tak nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 No Almora chodzi szybciej - przy 10 graczach FPS mam w okolicach 70-80% co przedtem było niemożliwe :P Kto wie co będzie jeśli uda mi się uruchomic jeszcze te 256mb... @up Chyba tak zrobie bo poki co tylko przedmuchałem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eXcLiFe Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 @2up A ten pędzelek zamocz jeszcze w spirytusie salicynowym :) Bo nie wiadomo czy przypadkiem styki nie są zabrudzone .... Ps. TYLKO NIE WŁANCZAJ OD RAZU KOMPA! GROZI TO JEGO USZKODZENIEM !! Poczekaj jak wszytko wyschnie i będzie działać git :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Na wstępie zaznaczę jiż wszystko już działa :D mam 1gb ramu. Teraz opowiem wam coś smiesznego: Wziąłem pędzelek i wszystko przedmuchałem. Włożyłem ram tak jak był (co mialem 768mb) puszczma kompa - dalej 768. No to wyłączyłem i wsadziłem jedną 256stke(samą!) do tego rzekomo nie działającego gniazda. Odpalam kompa - piiiiiiiiii -nie działa. No to zamianiłem te działające RAMy miejscami i mam...512RAMu :P No to ostatecznie znowu je zamieniłem tak jak bylo na początku ( mialem wtedy 768mb) opalam kompa... i co? 1024mb! :D Działa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi