początkujący Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Mam taki problem. Potrzebna mi jest zmienna która zamiast "123" miałaby "abc". Bo tak się składa, że chcę dorobić do mojej gry coś w rodzaju programu "uruchom" lub "wiersz polecenia". Wpisujesz lokalizację pliku a on ci go otwiera. :) Wszystko wiem, jak to zrobić, trzeba tylko mieć zmienną literową. Ma ktoś jakiś pomysł? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 zmienna = abc; ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Stringa? zmienna = string( 123 ); zmienna = "abc"; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Coś podobnego. W evencie "pressed "A" byłoby, żeby do zmiennej dodało by "A", w evencie "pressed "B" byłoby, żeby do zmiennej dodało by "B". I wtedy jak wciśniesz ABA, zmienna byłaby ABA. A potem zmienna dodać by do tego gdzie się to otwiera (a dokładniej chodzi mi o edytor skórek :D ).i filename byłoby "skory/ABA/sprite01" :D Da się tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 zmienna="skory/"+keyboard_string+"/sprite01.gif" Może spróbuj coś takiego ;). Musisz tylko uważać, żeby nie zostały wprowadzone inne znaki niż trzeba (#,@,$ itp.), korzystając z np. funkcji string_delete. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
początkujący Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Wszystko fajnie, tylko jak zrobić, żeby była liczona ilość keyboard_string? Przykład: keyboard_string=abc ---> zmienna=3 keyboard_string=lkjhg ---> zmienna=5 keyboard_string=fjfksibmsop ---> zmienna=11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 dlugosc=string_length(keyboard_string) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi