marseel Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 chcialbym zrobic cos takiego ze jest przedmiot i na poczatku kazdego rooma sprawdza czy dana zmienna jest rowna 1 jezeli tak to zeby stworzyl jakis tam obiekt jezeli ie to zeby sprawdzil czy dana zmienna jest rowna 2 i tez stworzyl obiekt a jezeli nie to zeby sprawdzil czy dana zmienna jest rowna 3 i tez stworzyl obiekt. za kazdym razem chodzilo mi o inny obiekt :) . i jeszcze jedno ta zmienna musi przechodzic z pokoju do pokoju i zawsze bedzie ta sama chyba ze sie wykupi ulepszenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 if( global.zmienna ) = 1 { // tworzy obiekt } else if( global.zmienna ) = 2 { // tworzy obiekt } else if( global.zmienna ) = 3 { // tworzy obiekt } ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 zaznacz presist... albo zapisuj zmienne za pomocą globallnych np: global.zmienna if (zmienna=1) { instance_create(x,y,obiekt) to wszystko czego ci potrzeba :) Edit: ach ten Maxpayn... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 chyba persistent miales na mysli... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 tego jednego nie mogę zapamiętać :P ale chyba lepszym wyjściem tutaj będzie operowanie zmiennymi globalnymi :P acah no i jeszcze nie mogę zapamiętać lengthtdir_x zawsze się mylę chyba teraz też xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi