Pablo-GM Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Witam do multiplayer zostalo mi tylko zrobic serwer na moim kompie jak to sie robi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 http://www.gmclan.org/index.php?sciagnijplik=134 i http://www.gmclan.org/index.php?sciagnijplik=73 Zawsze przeglądaj przykłady. :] :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Ale mi ciagle nie pasi jedna rzecz zobaczcie ja chce zrobic konta tak jak w tibi zapisuja sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 no to musisz se skrypt napisać żeby ci dane z gry (klienta) podane przy rejestracji zapisywały się i przesyłały to na serwa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Ale mi ciagle nie pasi jedna rzecz zobaczcie ja chce zrobic konta tak jak w tibi zapisuja sie. Na co mamy patrzeć??? Ja tu nic nie widzę :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Mimek tylko jak to zrobic masz moze jakis przyklad albo kod Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Najlepiej chyba zapisywać do ini ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Marek.S to podaj przyklad albo cos a nie sie przechwalasz :lol2: :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 A poszukać nie łaska? Wystarczy poszperać trochę w "dokumentacja PL" (Znajdziesz to na stronie głównej) a nie czekać aby Ci wszystko na tacę podali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 https://gmclan.org/up1558_11_ini_maciusiowo.html masz tu przykład zapisywania i odczytywania zmiennych do pliku ini. Teraz tylko wystarczy odebrać zweryfikowane hasło i nick zapisać je do ini a przy logowaniu odczytać i sprawdzić czy dane są zgodne zapisanymi do pliku. :P Edit: a teraz objaśnienie: co jakiś czas do naszych zbiorób dodawany jest jakiś orzech (patrz w lewym górnym rogu). klikając na zapisz zapisujemy zmienną odpowiadającą za ilość aktualnych orzechów do pliku ini. klikając wczytaj odczytujemy wartość z pliku ini i ustalamy ją jak zmienną odpowiadającą za ilość orzechów (patrz lewy górny róg). Wiem że głupie ale nic innego mi do głowy nie przyszło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Eeeee jakis dziwny ten przyklad :huh: klikam i nic kurde co z tym zrobic?:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Na początku dobrze by było podstawy opanować - jeśli tego przykładu nie rozumiesz. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Juz wiem ale jak to obrocic w postac a nie w orzechy?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 patrz ukradłem Borkowi :P ini_open('Almora-Online.ini') ini_write_string('Nick','key',global.nick) ini_close() :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Super ale dodak objasnienie co ja mam z tym zrobic:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Użyć tego przy odebraniu wiadomości z nickiem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Dobra dobra ale co dalej mam zrobic mozesz zrobic poradnik tak jak do inventory zrobil Dawid Dark albo dac kod i mowic co dalej:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Sory tylko tyle z Almory jak na razie udało mi się zhackować, notatnik czyni cuda ale mam zamiar zhackować całą almorę i tylko prze kolorować grafiki na inny kolor i mam już grę którą nazwę Galmora xD teraz tylko powiem ci co uważam odnośnie tych kont: klient rejestrując się wysyła serwerowi swoje dane(nick i hasło, postać i inne pierdoły). Serwer odbiera dane i zapisuje je do pliku ini. Podczas logowania klient wysyła dane wprowadzone przy logowaniu, serwer po odebraniu weryfikuje z wcześniej zapisanymi i dopiero dopuszca klienta do gry. Myślisz ze czemu przy logowaniu do almory się tak długo czeka :P ...tyle ode mnie ...Marek.:whip: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Wiec ten kod co dales wystarcza?tylko gdzie go wkleic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Przyjmując że używasz 39 dll i przyjmując że do odbierania wiadomości używasz switcha jak w racer engine online. Zappisać powinieneś przy tym właśnie odbieraniu w step. np case jakis_id: ini_open('Almora-Online.ini'); ini_write_string('Nick','key',global.nick); ini_close(); ;break trochę mało zrozumiale ale innaczej nie potrafię tego opisać, poproś kogoś kto dłużej siedzi w gm i zna się trochę na online :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Marek zmienisz mi to w tym przykladzie i dasz mi bo ja siedze i siedze jak to zmienic (naprawde siedze:P)nie wiem prosze pomoz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 No to weź się za coś co rozumiesz.... Choć w sumie niech Cię Marek niańczy - skończy się tak, że za kilka lat dalej będziesz potrzebował pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 O JA CIE... wszystko pod nos :https://gmclan.org/up2049_11_dla_pablaaaaGM.html bez kodowania bo mi sie nie chciało robic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Dzieki Mimek na Ciebie zawsze można liczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 To o to ci chodziło, myślałem że to ma być MMO, takie też mam gdzieś na dysku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi