Oriental Opublikowano 29 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2007 Mam problem ze swoim bp. Mam object kratka do ktorego item idzie po nacisnieciu jesli kratka.uzywana = 0 ... Ale gdy zrobie w roomie 2 kratki nacisne item to tylko do jednej pujdzie a następny nigdzie bo uznaje że kratka.uzywana = 1 :< EDIT: oto to: https://gmclan.org/up2192_11_BACKPACK_1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mag_Ognia Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Zrób BP2 i zrób odpowiednie zmienne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 30 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 LOL no niezbyt wiem nadal jak to zrobić :) . prubowalem robić pare obiektów kratki ale powiedz cos co zadziała z przykładem. żeby szukalo pustej kratki a nie wszystkie do jednej XxxX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Zrób: w obj. controller (jesli BP otwarty) kratka1 = instance_create(blabla,kratka) kratka1.uzywana=0 kratka2 = instance_create(blabla,kratka) kratka2.uzywana=0 itd. A potem danym itemkiem sprawdzaj if kratka1 uzywana =0 to wskocz tam, jesli nie to sprawdzaj kratke2 itp. - tu akurat pewnie jest prostszy sposób do sprawdzania ale nie chce mi sie myslec teraz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 30 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2007 Ja mógłbym napisać nowy... ale co mi z tego?? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Poprostu będe wdzięczny ;] Napisz kruciuutki kod dopasowany do nojego przykładu. Albo co innego to jakos dam rade, abym zalapal te kratki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Ten pomysł Yoda jest dobry ale nie moge wykombinować dobrego dzialania. Moze ktos ma idee? To jest IDEAL TEGO CZEGO SZUKAM: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=6971 Jak to uczynić? chodzi o inv... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 TAK ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spyro Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Moze ktos ma idee? Ekhm, no wiesz, jakby to powiedzieć...: Ja mam Orange, bo Idea jakby tak PADŁA xP @Up: Ale co 'TAK' ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 @Up: Ale co 'TAK' ?? Tam jest link <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Ale to jest aplikacja ^^ Nie chodzi mi o potworki czy co innego tylko te glupie kratki :F Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 To nie jest aplikacja <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 :< Ten link co podałem Przykład RPG to aplikacja no nie? ** poprostu pomoż tą kratke załatwić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Ten sposob co ci podałem jest dobry mowiłes - co konkretnie ci w nim nie pasi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Nie lepiej to zrobić na tablicach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Nie wiem :P Nigdy nie korzystałem z tablic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 @UP: Yoda Jak to co mi nie pasi nie wiem konkretnie jak go zrobic do konca. dales mi pomysl ale nie wychodzi mi calosc :</ Dajta przyklady ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Ależ ja ci dałem wszystko co ci do szczęscia potrzebne - ten controller przy pomocy kodu który ci dałem tworzy z jednego obiektu rozne kratki. No i tym itemkiem sprawdzasz czy kratka1.uzywana = 0 jak nie to sprzawdzaj kratke2 itd. proste? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Ahh nie bardzo dla zamotanego :P. Zrob przyklada pls ;] Nie spałem dziś, robie MAster Warrior Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Trzymaj to, moze ci sie przyda xd To było do tego: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...amp;#entry95735 xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 No robie lepsze zeczy => https://gmclan.org/up2192_11_czar_SRNIA.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 @UP: Radze tego nie używać, można to zmniejszyć o 80% tyle tam tych obiektów niepotrzebnie robionych, lols. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Bo to miala byc moja gra ale wykasowalem pare zeczy bo duzo bylo moich zeczow. Obecnie robie rpga innego Ale do tematu Yoda zrob przyklad BP z kratkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 No zrobię ci już :) dam w editcie (jak mi wyjdzie :huh:) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 ^^ To ja rozumiem bo jestr tyle odpowiedzi a tylko ty sie interesujesz moim problemem :) Tak trzymać ;X Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Ja ci może zrobie zaraz na tablicach. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Na tablicach sie nei znam, najlepszy byłby ten pomysł z kratkami i zmiennymi. Ale zrób, może sie zzorientuje o co w tablicach chodzi to użyje tego w grze;] gud lok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 A oto i mój wspaniały, super prymitywny i beznadziejny sposób http://www.gmclan.org/up2576_11_przyklad_bp.html Maxpayna bedzie lepszy ale moze to ci spasi :D Co do lokowania itemow to dałem tak na szybko to z dodawaniem do x. Zapewne gdybym dłuzej posiedzial zrobilbym tak zeby automatycznie przeskakiwal do odpowiedniej kratki ale... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Plecak No taki sobie zrobiłem, ale miałem zrobić ze dodawanie itemka tzn pozycja będzie ustalać pętla for ale mi się nie chciało xd. I to i tak nie jest najlepszy sposób. :P @UP: coś ten twój przykład mi świruje. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Dziwny ale dużo tłumaczy ;]. Ok dzieki.. Max czekam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi