zalu Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Hejka kolejne pytanie :lol: Ok mam własny pasek energii i chcę go wykorzystać żeby po kontakcie z broniom odejmowało energii (zielonego paska) z góry dzięks . pozdro :death: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Odejmujesz od zmiennej liczbę jaką chcesz. health-=1; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Na jakiej zasadzie jest zrobiony pasek energi? Bo jeśli ten normalny to w kolizji wystarczy dać health -= 2; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 po pierwsze beznadziejnie piszesz więc nie pisz wcale...po drugie broniom się pisze bronią a po trzecie to ten pasek masz w animacji sprita czy przez draw? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 ten pasek masz w animacji sprita czy przez draw? w obiekcie i w spricie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad-GM Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Na jakiej zasadzie jest zrobiony pasek energi? Bo jeśli ten normalny to w kolizji wystarczy dać health -= 2;Wcale że nie xPdraw_healthbar(x,y,x2,y2,[ZMIENNA],c1,c2,c3,dir,s,sb) To wtedy [ZMIENNA]-=2; EDIT: Chyba ze jest rysowane na klockach to wtedy tak jak Maxpayn napisał :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxpayn Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Podaj kod który odpowiada za rysowanie paska... -_- @Up: ja mówiłem jakby to było całkiem najzwyklej... xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Albo najlepiej zrób od nowa...i tak jak napisał Konrad-GM i wtedy w kolizji z bronią odejmuj zmienną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi