BrollyLSSJ Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Jak zrobić żeby po zabiciu potwora on znikł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Przy kolizji: with(other) instance_destroy(); Reszta jest w dokumentacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Użyj klocka Instance Destroy (taki z koszem na śmieci). A gdzie i jak dokładnie to sam pomyśl, bo nie wiem jak wygląda u ciebie zabijanie. Kolizja z pociskiem, czy jak? Nie wiem, tak więc wrzuć ten klocek tam gdzie uważasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Wrzuc, to co masz zrobione, to Ci ktoś przerobi by znikał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BrollyLSSJ Opublikowano 23 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Ale nie oto chodzi . Chodzi oto rzeby gdy pokonam potwora on znikł żebym mugł przejść dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 @up No to koledzy wyżej powiedzieli Ci wszystko, a jak sobie nie poradzisz <lol>, to udostępnij nam plik edytowalny i Ci zrobimy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 a czym go zabijasz mieczem, pistoletem? musisz zrobić kolizje z tym i dać tam hasiok ( dla tych co nie wiedzą co to jest-kosz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1_1 Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Masz mój przykład :https://gmclan.org/up1450_11_e924edc211.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 to do takiego czegos robisz mu przyklad? :blink: lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1_1 Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 M@ti002 dałem mu przykład bo pytanie napisane jest w pytaniach początkujączych, więc on jest początkujący. Jak jak byłem początkujący to też zadawałem proste pytania które były dla mnie trudne. P.s BrollyLSSJ Mógłbyś trochę poszukać o zabijaniu P.s2 Pomagam jak mogę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 a jak chcesz że jeśli życie jest 0 to masz kod: if zycie <= 0 instance_destroy() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 tiaa... <_< if zycie <= 0 { instance destroy; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakim Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Klamry nie mają znaczenia w tym wypadku, M@ti002. Akcja zostanie wykonana. Poza tym błędnie usunąłeś nawiasy przy 'instance_destroy()'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 tak ale lord marcelot wprawi sie w zle nawyki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 Czemu zle ? Po jakiego kija ma robic klamry skoro pod warunkiem ma tylko jedna czynnosc ? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 tu akurat mowilem o sredniku :) ( ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 A po co średnik stawiać jak jest nie potrzebny??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 23 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2007 a jakbys sie przerzucil na np. C++ czy to bys mial chyba problem, nie? :alien: dobra, koniec, bo sie zaraz zrobi porzadny offtop :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi