Marianexyx Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 Zabrałem się za pierwszą grę (no, prócz Catch the Clown :P ), którą jest (jak na razie :D )prosta strzelanka. Doszedłem do momentu gdzie muszę zrobić dla każdego z dwóch graczy osobny pasek życia, a nie za bardzo wiem jak to zrobić. Na klockach nie znalazłem opcji, która by pozwalała ustalić przynależność danego paska życia do playera, a z GML'em dopiero zaczynam . Ktoś mógłby mi pomóc? :) Z góry przepraszam jeśli gdzieś już był taki post, bo nie potrafiłem znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 15 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2007 draw_rectangle(x,y,x+hp1,y+16,false) draw_rectangle(x,y,x+hp2,y+16,false) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marianexyx Opublikowano 16 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Dzięki, trochę się namęczyłem (w końcu dopiero wczoraj ściągnąłem program) ale w końcu mi zadziałało :P. A mógłbyś mi podać ten kod w sposób taki żebym mógł zmienić kolor paska życia? Jest on automatycznie czarny, i po jego "skurczeniu" nic nie pozostaje. Chciałbym by pasek życia był zielony, i w jego miejsce pojawiał się czerwony. Przy wpisywaniu twojego kodu widziałem podpowiedź programu jak zrobić z kolorkami (chyba :P) ale nie wiem jak tego poprawnie użyć. Tak więc znowu proszę o pomoc :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 action_draw_health(5,5,10,10,0,"green to red"); Ta wartosc 0 to jest kolor za paskiem, tutaj jest 0 wiec nie ma zadnego, logiczne xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi