Oriental Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Jakiej funkcji uzyc do koloryzowania poszczegolnych elementow. zaluzmy mam koleczko ktore sie zklada z 3 kolorow i zebym mogl w grze zmienic poszczegulny na inny np. 1. czerwone 2.niebieskie 3 zielone i jak chce dac korekte na zielony to jak go zmienie na rozowy to zeby nastepnym razem korekte zielonega na ruzowy wybralo ... cos takiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aaaaaa Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 ustaw globalną zmienną nap global.ubranie=1 i jak ktośkliknie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Lol tu chodzi o zamiane kolorow 1 sprita (poszczegulnych koloriw) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Szukajcie a znajdziecie https://forum.gmclan.org/index.php?showtopi...78&hl=kolor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Tera jestem na kompie brata wiec nie sprawdze bo mi net padl ale sprubuje jasniej: Jest postac graficznie dorobiona detale paski itp. robie do niej sprita ktory sklada sie z spodni koszuli i czapki i ten sprit sklada sie z czerwonego-czapka zielonego-spodnie zulty-koszula. Gdy zmienie alpha tego obiektu na okolo 0.5 usyskamy ladny ekekt koloryzowaniatylko potrzebuje zmieniac kolot czapki koszuli i spdni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Chodzi ci o zmiane koloru w czasie gry? Czy w spricie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 jemu chodzi chyba o cos w stylu soldata, ze mozesz sobie zmienic kolor poszczegolnej czesci ubrania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 PRZYKLADOWO: Mam sprita w ktorym sa 2 koleczka czerwone i zielone i jak zrobic zeby mozna bylo podczas gry zmieniec czerwony i zielony kolor , a nie image_blend bo ja chce 1 koleczko a nie calego sprita zamalowac na inny kolor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shylios Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 jemu chodzi chyba o cos w stylu soldata, ze mozesz sobie zmienic kolor poszczegolnej czesci ubrania... Właśnie o to chodzi... Ja też pytałem o to to nikt nie pomógł... xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 musicie zrobic kilka objectow jako poszczegolne czesci ciala i sklecic to do kupy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Tu chodzi o skrypt podobny do image_blend tylko ze image_blend_jakiegoskoloru(...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Tu chodzi o skrypt podobny do image_blend tylko ze image_blend_jakiegoskoloru(...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 musicie zrobic kilka objectow jako poszczegolne czesci ciala i sklecic to do kupy I w czym to pomoże? On chce zmian koloru a nie obiektów itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi