RcE Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Witam!!! Problem polega na tym że chce aby zniknął mi murek dopiero przy dotknięciu z postacią i to dopiero po okreśonym czasie lub aby się zamienił dany murek przy dotknięciu na inny . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Stwórz jakiś object. W tym objecie w CREATE: global.czas=1 alarm[0]=(ilość czasu ustalonego przez Ciebie w chyba klatkach 24/s) w ALARM 0 global.czas=2 KOLIZJA POSTACI Z MURKIEM (w murku) if global.czas=2 { instance_destroy } if global.czas=1 { speed=0 } Powinno działać, chyba że coś pokrzaniłem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RcE Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 czy ten kod działa na zniknięcie wszystkich murków czy na jeden ?ponieważ z robiłem tak aby znikały mi wszystkie obok , przy dotknięciu tylko jednego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomalas Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Yyy a po co ta zmienne global.czas ?? Bo nie rozumiem... ustaw w murku w create zmienna na true wtedy w kolizji z graczem if zmienna=true alarm[0]=(jakis tam czas twoj) zmienna=false a w alarmie 0 to co ma sie tam stac z tym murkiem po tym czasie chyba ze ja cos pochrzanilem ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi