kubos Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Jak w temacie. Jak zrobić, aby pocisk (załóżmy obj_pocisk) leciał tam gdzie klikniemy myszką (w tym kierunku)? Szukałem po przykładach ale one coś mi nie dzialają ;/ A na forum nie znalazłem podobnych tematów. Z góry dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 leciał tam gdzie klikniemy myszką,czy w strone gdzie klikniemy myszką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Był taki AI_Example skorzystaj z niego. Tam było wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Ja bym tak zrobil ze po kliknieciu myszka powstaje jakis objekt wielkosci px i powstaje pocisk przy bohaterze pocisk ma direction zwrocony na ten objekt ktory powstal po kliknieciu i leci do niego a gdy sie zderzy usuwa ten obiekt i mozna robic nastepny. PS. Pewnie jest jakis prostszy sposob ja jestem glupi xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 leciał tam gdzie klikniemy myszką,czy w strone gdzie klikniemy myszką? W strone gdzie klikniemy myszką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artimal Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 tworzysz object pocisk i dajesz mu w create: direction=point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y); speed=10; tworzysz object hero i w global left mouse czy jakoś tak dajesz mu : instance_create(x,y,pocisk) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 A jak zrobić, żeby wylatywały pojedynczo? Tzn. przy jednym kliknięciu myszy wylatywał jeden pocisk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 8 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 zmień event left buton na left pressed taki czerwony :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubos Opublikowano 8 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2007 Dzieki za pomoc :D już wszystko gra :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi