Pablo_4649 Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 Witam! Mam kolejny beznadziejny problem: mam obiekt (lufę czołgu), który się obraca dookoła własnej osi. I tu pojawia się pytanie jak zrobić, żeby pocisk pojawiał się na końcu lufy, uwzględniając jej obrót? Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam Pablo_4649 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 i=instance_create(x+lengthdir_x(50,direction), y+lengthdir_y(50,direction), pocisk) i.direction=direction i.speed=12 za 50 podstaw odległość w której ma się tworzyć pocisk :lol2: ...Marek.:whip: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo_4649 Opublikowano 7 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 O dzięki Marek! Mam pytanie czy lengthdir to odległość w px w kierunku direction? EDIT: Nawet prawie trafiłeś z tymi 50px. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek.S Opublikowano 7 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2007 NO :P ...Marek.:whip: Edit: @ UP nawet trafiłeś bo wczoraj się poiłem wiedzą z helpa na ten temat :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi